diy fjärrutlösare gör dslr videoinspelning på distans

Trådlös fjärrkontroll triggers, både kommersiella och DIY, överflöd för stillbilder, men detsamma kan inte sägas för video triggers. Denna DIY guide hacka ihop en avlägsen video trigger för DSLR-kameror.

Instructables användare Herx var frustrerad av de lätt tillgängliga fjärr foto utlösare för hans Canon DSLR men avsaknaden av antingen en kommersiell eller DIY fjärrutlösare för att starta videoinspelning.

Som svar på problemet byggde han sin egen trigger som kombinerar en RF-modul för en traditionell lång räckvidd fjärr hackad med en extra mikrochip som styr en IR LED. I huvudsak har han tagit IR som kan utlösa videoinspelning och utökat sitt sortiment via radiofrekvens. Om du är en Nikon ägare, bör det inte vara svårt att ändra designen för en Nikon-kamera (här är ett exempel på någon som använder en Arduino styrelse att med en IR-modul för att utlösa en Nikon-kamera).

Hit upp länken nedan för ytterligare bilder och information.

Fjärr Canon DSLR Video Trigger [Instructables via Hack A Day]

Giraffer och människor både har sju halskotor.