få ut mer av Google Kalender genom att lägga till labb funktioner

Nyligen tog vi en titt på hur du kan ta Gmail ytterligare genom att några av de extra funktioner som finns i den experimentella Labs avsnittet. Om du använder Google Kalender för att hantera ditt schema, det finns många verktyg och alternativ som kan läggas med hjälp av kalenderspecifika Labs. Idag kommer vi att ta en titt för att se vad som finns tillgängligt.

Precis som med Gmail, kan Google Kalender Labs nås via Inställningar. Till skillnad från Gmail, kan du hoppa direkt till Labs snarare än att navigera genom andra inställningar först. Klicka på kugghjulet till det övre högra hörnet i kalendern sidan och välj Labs från menyn innan bläddra igenom listan över vad som finns tillgängligt.

Det finns betydligt färre Labs att utforska för kalender, men det minskar inte deras värde – det finns några riktiga pärlor som finns här. Out of the box Kalender är lätt att använda och ett värdefullt tillskott till din tidsplanering, men det finns alltid utrymme för förbättringar.

Google Kalender är ett bra sätt att få påminnelser om saker du behöver göra, men hur anmälningar arbete kan vara irriterande. Om du arbetar i din webbläsare och visas en påminnelse anmälan kommer du att flyttas bort från fliken du arbetade.

Det kan vara att du var i mitten av att skriva något, och om du råkar trycka på Enter som påminnelsen visas du inte bara förlorar reda på var du var, men också dölja påminnelsen. Det är där Gentle påminnelser kan hjälpa. Leta upp det i listan Labs, välj Aktivera och klicka på Spara högst upp eller längst ned på sidan.

Att ställa in alternativ för Lab funktionen klicka på kugghjulet till det övre högra hörnet i kalendern, välj Inställningar och sedan rulla ned på sidan till “Vänliga påminnelser (Labs)” avsnittet.

Som standard Kalender fliken Google blinkar i webbläsaren med funktionen aktiverad, men om du använder Chrome har du möjlighet att aktivera skrivbordsaviseringar. Klicka på “tillåter Chrome-meddelanden” och klicka sedan på Tillåt.

Om du är den sortens person som planerar händelser långt in i framtiden, kan det sätt Kalender tvingar dig att navigera genom datum vara ganska tråkig. Aktivera “Gå till datum” -funktionen och du kommer att få en extra panel till höger på sidan som kan användas för att snabbt, ja, hoppa till ett annat datum.

Lika bra är årets Visa add-on som kan nås via samma sidofältet. Du kanske upptäcker att standard dag, vecka och månad åsikter är alltför restriktiv, men här kan du se året i korthet. Skriv ett år, slog Go och du kan kontrollera vilken dag det är den 3 november 2015 (det är en tisdag, förresten) och även hoppa snabbt till detta datum.

Ta ett par veckors ledighet och inte vill att behöva spendera tid minskar och inbjudningar skickas till dig som faller inom denna period? Aktivera “Automatiskt sjunkande händelser” och när du lägger din semester till kalendern hittar du att du nu har ställt in din tillgänglighet till “Upptagen (avvisa inbjudningar).

Det finns ingen anledning att vänta tills dina konfigurerade påminnelser utlöses, eller att trål genom kalendern, att ta reda på hur länge du har tills nästa möte. Aktivera passande nog heter “Nästa möte” -funktionen och du kan se en nedräkning i den högra rutan.

Det är synd att det inte finns fler Labs tillägg tillgängliga för Google Kalender. Men medan det finns betydligt färre än det finns för Gmail, det finns fortfarande gott som sannolikt kommer att vara av intresse.

För alla som arbetar över flera tidszoner, är “Världstid” ett måste. Det bidrar till sidan av skärmen en anpassningsbar lista över städer runt om i världen komplett med lokal tid. För att göra det ännu snabbare att se hur ett visst land tid kan jämföras med er, när det är nattetid en mörk bakgrund används.

När du samarbetar i ett projekt, “Händelse bilagor” kan du bifoga filer du har lagrat i Google Dokument dina kalenderhändelser. “Fri eller upptagen” låter dig se om kontakter som har delat sin kalender med dig är fri vid varje given tidpunkt.

Det finns andra tillägg för dig att prova också, men dessa är några av höjdpunkterna. Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Före omkring 1800, skor som utformats speciellt för vänster och höger fot var sällsynta, de flesta människor hade “stegar”, skor som inte hade någon skillnad mellan vänster och höger sida.