fix för com surrogat har slutat att fungera fel i vista

Om du har fått fel COM surrogat har slutat fungera när du bläddra i mappar som innehåller video- eller mediefiler, har du kommit till en bra plats för några möjliga lösningar. Problemet uppstår på grund av codecs och andra COM-komponenter installeras av olika mjukvaror som inte är fullt Vista-kompatibel, som vissa versioner av DivX eller Nero.

Här är felmeddelandet

Högerklicka på Dator och välj Egenskaper

Klicka på Avancerade systeminställningar, och sedan under Avancerat, klicka på Inställningar

Välj fliken “Dataexekveringsskydd”, och klicka sedan på “Turn on DEP för alla program och tjänster, förutom de jag väljer?

Klicka på knappen Lägg till och bläddra sedan till C: \ Windows \ System32 \ dllhost.exe som visas

Klicka på Öppna och sedan på OK.

Här är vad du bör se …

Nu kan du bläddra videomappar utan problem!

Jag skulle vilja tacka Alan MCC för att skriva in med inte bara den andra lösningen, men även alla skärmdumpar.

Om detta inte löser problemet, skulle det vara väl värt din tid att läsa igenom kommentarerna. Denna tråd har fått massor av uppmärksamhet, och det finns en hel del användbara svar i kommentarerna nedan.

Kommentarerna har stängts på den här artikeln eftersom den extrema mängden svar gjorde denna sida för länge. Var inte rädd, kan du fortfarande fritt ställa alla frågor du vill genom att lägga på forumet.

How-To Geek Forum

Hej

Jag har version 6.5 och det verkar inte ha åtgärdat problemet

Det är olyckligt. Det verkade att åtgärda problemet för mig.

En sak du kan prova är att inaktivera den automatiska uppdateringskontrollen sak.

Fortfarande händer för mig och jag har installerat uppdateringen. Det händer bara på en av mina datorer men. Jag har en känsla av att det kan ha mer att göra med Nero som har föreslagits som jag får fel på datorn med Nero och inte på en utan Nero 7,5.

Nero måste vara orsaken … Jag har inte Nero installerat på den här datorn, och de problem som gick bort när jag uppgraderade till 6,5.

Jag kommer att sätta en anteckning i artikeln också.

Det är synd. Jag vägrar att avinstallera Nero. Jag menar, vad ska jag använda för att bränna? Den inbyggda Windows app? LOL.

installera ffdshow kan hjälpa också

Jo jag läste allt här och jag försökte divx 6,5 codec men det löste inte mitt problem..so stod det klart att det var från nero … så jag installerat den senaste versionen av Nero 7.7.5.1 och det fungerade … mer com surrogat fel … .hurray :)) Så nu vet du vad du ska göra … bye bye

Massor av återkoppling på detta! Det ser ut som de flesta människor får detta fel från Nero … verkar som den senaste uppdateringen är svaret. Jag har uppdaterat artikeln.

Problemet här är när mappvyn är inställd på “ikoner”. Det finns en cache som måste tas bort och återskapas.

Tack för det här inlägget. Skulle bli galen på det felmeddelande. Uppdaterad Nero och nu dess fungerar bra igen: D

Jag har samma och inte har Nero installerat. I användar ffdshow och Haali splitter. Även med den senaste versionen av dessa båda packeages felet dyker upp så fort jag öppnar mitt videobibliotek i mediaspelare

Jag håller med om det är Nero. Jag avinstallerade Nero för länge sedan, men det fanns uppenbarligen fortfarande bitar som lurar runt. Jag gick på Neros supportsida och fick deras allmänna sanering verktyg, som används som att avinstallera allt Nero relaterade och COM surrogat problemet försvann.

Jag avinstallerade Nero innan jag instlled Vista enligt de Vista instruktioner. Jag också får det här felet. Jag kommer att försöka DivX uppdateringen. Det förefaller mig som båda är i fråga.

Om du har Nero 7 installerat, byta namn på filen: C: \ Program Files \ Common Files \ Ahead \ DSFilter \ NeVideo.ax till NeVideo.ax.bak men detta kommer att resultera i Nero Showtime inte kan spela upp videokomponenten.

Bra tips, Dugi …

Jag har installerat den senaste versionen av Nero (7.7.5.1) och det fasta alla problem för mig också.

NEvideo.ax verkar vara den skyldige

NEVideo.ax var problemet på min Vista Home Premium installera med Nero 7 också. Bytt namn … fel gick bort och miniatyrer för alla bilder visades.

The Orb avlägsna media programvara (även förpackas som Winamp Remote) kan också orsaka detta problem. Men det finns ingen “NeVideo.ax” även om det finns other.ax and.dll filer som är registrerade.

Tack! Jag tog bort precis alla klass hänvisningar till NeVideo.ax från registret och inte ens starta. Inga Dllhost.exe kraschar längre.

Jag hade exakt samma problem, och har precis uppdaterats till den senaste Nero och det har åtgärdat problemet. Det skulle definitivt verkar som att installera 7.751 löser problemet. Kudos till alla er där ute som tänkte att en ut 🙂

Jag hade exakt samma fel. Det visade sig vara URGE. Jag tog bort URGE och felet gick bort. Jag installerade uppmana alla är väl nu.

tack…

opps när jag läser detta formulär går jag märkte inte fix för nero 🙂

Jag hade ett liknande problem, men i stället för COM fel, jag få Rundll32 har slutat fel varje gång jag gick till en katalog som innehöll MPG eller MPEG-filer. Efter att ha läst igenom forumen, försökte jag alla förslag (har ROXIO istället för Nero) och fortfarande hålls få felet. Nåväl, efter sedan läsa volymer loggfiler som Vista skapar, jag hittade gärningsmannen lmpgspl.ax. Vänder ut, detta är något från Ligos. Jag sökte på nätet för det och fann att den orsakar ofta problem i XP också. Det ligger i Windows \ System32 katalogen. Gå dit och hitta det och de två andra relaterade yxa filer. Bara avregistrera dem och viola! Problemet löst. Jag kan nu bläddra med stora ikoner till kataloger som har mpg filer utan fel. Jag får även miniatyrbilderna. DVD Maker fungerar också. Jag har inte haft några biverkningar från avregistrera dessa heller.

Jag har bara fått ffdshow installerat och jag får problem. När det inte är installerad problemet inte existerar … men det betyder att jag kan inte se divx-filer!

Jag har också samma problem, när Windows Explorer är öppen till valfri mapp (mestadels med video). Jag inte har Nero installerat på denna vista systemet och jag har fortfarande felmeddelandet … Jag försökte uppgradera min divx codec till 6,5 men vid nedladdning blev varnad att det inte är förenligt med vista ännu?

Några förslag?

Tack

tack guys..the samma sak fungerat för mig också: P

Uppdatering DivX åtgärdat problemet. Men ändå tar Windows DVD-bränning ca 3-4 timmar för att bränna en DVD … suger

Det är inte Nero! Det är video-codec, Jag har avinstallerat K-Lite Codec Pack och bara installerat DivX och arbetar perfekt …

Jag avinstallerade alla codec packs som jag hade installerat, installerat de senaste divx codecs och problemet försvann. Också jag inte har NERO installerad i detta skede.

Denna COM sak var verkligen kryssa mig. Jag avinstallerat Codec Pack jag hade, och nu felet har tycktes försvinna. Tack!

det händer med alla de föreslagna frågor och appar som anges ovan. Detta är en fråga MS måste ta itu med. Jag kan inte tro att de rippade oss igen släppa ett OS pre redo för allmänheten. Min verksamhet lider. Ja min kopia är lagligt. Jag har tänkt att stämma MS för förlorade inkomster och min advokat utreder det. Och tro att säljer nya system med denna skit OS på det. Jag undrar hur mycket tweaking en tech har att göra på det pre försäljning.

helt underbar! fungerade som en magisk charm, tack för tipset .. Jag började dra håret ut över denna

Hej, tack för bra tips 🙂

Döpa NeVideo.ax fungerade för mig perfekt. Jag använder Visra RC2 och nu är COM surrogat fel borta.

Hej:)

Hade samma problem, uppdatera Nero till 7.7.5.1 och DivX till 6.5.1 inte fixa det! Men avinstallera DivX gjorde fixa det, och installera den senaste Xvid codec gjorde mig kunna titta på alla DivX kodad fil i WMP 11 igen.

Gärningsmannen är DivX som egentligen inte är kompatibel med Vista, och som också kommer i codec packs som K-Lite, ofta människor inte ens vet att de har det installerat – “Åh, jag har ingen DivX, endast K-Lite” Dears, K-Lite innehåller även DivX och som orsakar dessa fel under Vista.

Vista Ultimate 32 bit här, äkta fullt detaljhandel version.

Vänliga Hälsningar….

thanh

Jag avinstallerade min Codec Pack och det fast det … Jag försökte Divx och Nero med ingen tur så jag bara avinstallerat videopaketet … det kan ha varit en confict i codecs, hoppas att detta hjälper

ok u kan lösa problemet utan att ändra filnamnet. gå att starta ikon klicka på den och sedan klicka på standardprogram klicka associera en filtyp eller ett protokoll med programmet ett program klicka på den och under namnet hitta divx klicka på den och klicka på förändringsarbete då u kommer att se Nero eller ett annat program som orsakar problemet . gå ner för att bläddra och leta efter där u har Windows Media Player som c / programfiler / Windows Media Player / Wmplayer.exe nu klicka på den och valde öppna sedan klicka på OK. nu u r gjort u inte har problem med codecs eftersom u nu har kringgås nero för divx och u kommer att kunna spela upp filerna med Windows Media Player. brinner det problemet löst

Ja definitivt nero .. Jag bytte namn på NeVideo.ax till NeVideo.ax.bak och det fungerade …

Tack!

Jag har spårat problemet ner to.avi filer som försöker miniatyrbilder,. Jag har tagit bort nero, DivX och lust, har jag rensade registret och hårddisken med Nero rengöringsredskap, sökt efter alla filer som har varit nämna förgäves, är det enda som fungerar för mig att sätta dina aVI-filer i en separat mapp utan miniatyrer.

Jag har en lösning för alla-Uninstall Divx och ladda WinVLC dess likadana 1000x bättre och hoesnt har irriterande tillägg och bildkvaliteten är bättre

LOL. Det enkla fix är att gå till mappen väljer organzie väljer mapp och sökalternativ, välj Visa, check alltid visa ikoner aldrig miniatyrer. Problemet löst.

AVINSTALLERA ffdshow. problem fast

Jag använder Vista Ultimate. Kontrollerad Nero redan använder 7.7.5.1, men DVD Maker fortfarande krascha. Första frågan efter välja video (AVI från Win Movie Maker) sedan krascha. Ombedd att starta program eller Hitta lösning på nätet. Sedan döptes jag NeVideo.ax till NeVideo.ax.bak som föreslås. Jag fungerar lite bättre men inte stabil. Det passerat stadiet när jag valt videofilen men kraschar när jag ändra menyn Style.

Funnit att NeVideoHD.ax behöver reanamed till NeVideoHD.ax.bak.

WAALLAA …. Alla fasta!

Tack Guyz !!

att COM varning körde mig blodig galen, ser det ut som att ändra NeVideo.ax till NeVideo.ax.bak gjorde tricket för mig, skål för advicce ppl kan jag nu bläddra mina mappar i en trevlig lugn sätt lol

Beskrivning – Det här felet inträffar när DivX-filen försöker generera en förhandsvisning av filmen när du visar den mapp som innehåller videon.

Fix – Högerklicka på mappen som orsakar felen (mapp som innehåller xvid encoded.avi filer), goto egenskaper och klicka sedan på fliken Anpassa, och det frågar dig “vilken typ av mapp vill du?” Och under det är en droppe rutan. Välj “Alla objekt” från listan och klicka på kryssrutan där det står “gäller även mall för alla undermappar”. Detta bör klara upp felet vid navigering genom mappar som innehåller DivX-kodade AVI-filer.

** Observera att bara minimera dessa felmeddelanden kan fördröja normala Windows-funktioner. EX bort objekt, flytta objekt, kopiera poster, skicka objekt och även att ändra några egenskaper i Windows.

Tack Tiki, det fungerar bra

försöker också unistalling du XviD codec som verkar ha varit problemet för mig, jag letar fortfarande efter en fungerande Xvid Codec om

jag bara bytt namn till NeVideo.ax.bak och det fungerade, tack

Om ovanstående tips inte fungerar avinstallera DivX codec eller någon codec pack du har installerat och prova detta i stället

http://prdownloads.sourceforge.net/ffdshow-tryout/ffdshow-tryouts-rev127.exe?download

Miniatyrvyn fungerar nu korrekt, inte mer com surrogat fel även om andra tips inte löste mitt problem.

Jag installerade Nero 7.5.9.0 och började få denna COM Surrogat budskap. Jag snubblat på denna tråd och började försöka några av förslagen. Jag försökte först att byta namn på NeVideo.ax filen till NeVideo.ax.bak. När jag gjorde detta min AVI-filer inte längre spela upp video i Windows Media Player. Så jag ändrade det tillbaka. Men hade jag inte DIVX 6.5 installerat. Så gjorde följande och alla är väl nu.

-Installed DIVX 6.5, -renamed NeVideo.ax fil till NeVideo.ax.bak (denna gång inte orsaka några videoproblem med WMP)

Så fann jag att båda dessa steg krävs för att fixa min felmeddelande. Jag tog också miniatyr funktionen av min video mapp som innehåller AVI-filer bara i fallet, eftersom dess tycks mig från att läsa att orsaken är en bugg i gränssnittet från DivX och Windows miniatyr. Inte säker på om skulden är på Windows eller DIVX.

Tack för alla hjälp!

Tack för att fastställa att irriterande problem som jävla popup-ruta körde mig galen och ut ur desperation jag googlade problemet och hittade den här platsen att vara mycket praktiskt

Tack för din hjälp Du har gjort bra!

Jag sätter din fix grejen på Digg

http://www.digg.com/software/Fix_Com_Surrogate_Has_Stopped_Working_in_Windows_Vista

Har du har Nero installerat? om så avinstallera det.

Prova detta om du har Nero 7, döpa NeVideo.ax till NeVideo.ax.bak i C: \ Program Files \ Common Files \ Ahead \ DSFilter \ NeVideo.ax

allt ska vara bra …

Hej där. Jag har Windows Vista och IE 7 allong med nero 7.5.9.1 och samma problem med surrogat,. tryed att byta namn på filen och problemet var gonne ja men senare jag kan inte seee några sidor med flash etheir tath jag verkligen neeed. så jag måste byta namn på den igen och problemet ~ är verklig igen ..

Jag har avinstallerat nero, även efter att ha försökt att uppdatera till 7.8.5.0, jag bort Neros mapp som avinstallera inte fungerade, och var tvungen att använda fönstren installera rensning verktyg för att ta bort den annars …

bort både vista Codec Pack och K-Lite Codec Pack, har använt avstängd DEP för dllhost.exe och har bytt namn filerna i förväg commonfiles mapp …

och jag fortfarande har problem med denna sak

Hej, Tack för hjälpen och lösningarna provided.Special tack vare Alan som lösningen föreslås av honom (Stänga Dataexekveringsskydd på dllhost (COM surrogat) fungerade mycket bra för mig och jag inte får COM Surrogat fel längre 🙂

FYI – Stänga av Förebyggande behandling Attribut Dataexekverings för dllhost (COM surrogat) är inte ett alternativ när man kör Vista 64. Endast vridning av DEP tillsammans finns.

Hej alla, Glad att höra det fungerar. Jag kände att det fanns en möjlighet att helt stänga av den på 64-bitars Vista. Nyfiken.

Som alla som följer stegen för DEP, kan du också komma över en problem med vissa program inte körs och anger att DEP har blockerat det, beror detta på det faktum att du har aktiverat DEP för alla program, och alla program med detta problemet bör också läggas till i undantagslistan för DEP (Dont worry, faktiskt gör du maskinen säkrare)

Hälsningar, Alan

Tack Gud för nördar !!!

För vad det är värt, Mitt problem var MPEG2-filer, varje gång du öppnar en mapp med en stor MPEG2 i explorer bombade. hur jag fast detta var att ta bort Ligos mpeg 2 codec, jag installerade Elecard MPEG2 och problemet stoppas.

Jag använde endast K-Lite Codec Pack, bara valt andra alternativ under installationen.

VISTA är ett perfekt exempel på ett företag som annonserar sina svagaste punkterna.

Om ett företag advertisies en produkt som har en behaglig doft, ofta har tillbringat en hel del forskning och utveckling ansträngning att försöka maskera sin otäck stank. När det slutligen lyckas få ner det till en nivå där ytterligare ansträngningar är för dyrt att driva, marknadsför det det som låg lukt …

Eftersom säljaren spenderat många år sparkar utvecklingsteam att göra LONGHORN säker, är företaget reklam säkerhetsaspekten av Vista.

etc…

mina 2 cent -, hade detta problem B4 installerar codecs eller nero7, uppdaterad divx och nero förgäves – problem kvarstod, försökte data excution fix – sorteras, fortfarande tar lång tid att göra en hel del tummar men det dit så småningom nu

och att citera Fabian – tack och lov för nördar 🙂

Jag hade problem efter att ha installerat dvdSanta. Jag avinstalleras det och problemet försvann ….

Tack för ur råd

Thanks Hur Att Geek för råd för att fastställa att irriterande problem den drived mig galen

* Detta är faktiskt en stor plats för att fastställa problem jag ska råda det till alla mina vänner

Tack för råd. Jag inaktiverat det och det fungerar bra,. Jag uppskattar din hjälp. tack

Jag försökte ändra NeVideo.ax.bak och NeVideoHd som nämnts, men Nero Showtime inte skulle fungera, så jag bara förändrat NeVideoHD och lämnade den andra som det borde vara NeVideo.ax och allt är bra nu! Jag hade Divx 6,5 installerat tidigare, men det hade avinstallerats dagar sedan mycket innan detta com surrogat fel apeared, så jag insåg att det var ner till Nero, men jag allready använde version 7.8.5.0 så kanske det är ner till HD del i nero

Jo jag haave haft detta problem eftersom jag har uppgraderat till Vista Home Premium. Jag uppdaterade både Nero och Divx till de senaste versionerna och följ anvisningarna om remanimg och göra ändringar en så vidare. (Jag har följt alla tips) Jag har äntligen gå eEuropeiska fel fönster för att komma upp men jag kan fortfarande inte se en förhandsvisning av mina AVI-filer som miniatyrer och detta driver mig till vansinne. Jag kunde se dem för lite, men nu kan jag inte. Finns det någon som nu på ett sätt att åtgärda detta. alla AVI-filer behöver divx codec för att spela. Jag har unistalled divx och då får jag bara ljud när jag försöker spela upp dem. Jag har installerat divx och felet är borta men jag kan fortfarande inte se miniatyrbilder för mina avi videor. Någon hjälpa mig !!

Tack för lösningarna! mycket uppskattat

Jag kommer att redigera artikeln också, men du kanske vill prova att ladda ner ffdshow Codec Pack härifrån … Jag har använt denna codec pack med en hel del tur.

http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/

Hey guys, jag har också denna COM surgate problem. Jag installerade Nero demoversionen, och sedan fick serienumret för att göra det permenant. Men jag kan hitta länk eller i programmet för att få uppdateringen, kan någon visa mig till den. Tack hörni

Hej

Tack för hjälpen. Jag köpte Vista Home Premium uppgradering från Windows XP och so far so good. Många av mina program är inte kompatibla med Vista så jag var tvungen att gå ut och köpa Nero 7 Ultra förbättras för Vista. Det var då jag började få denna COM surrogat problem. Jag använde din fix går kväll och det korrigerade problemet. Annat än att jag gillar Vista mycket.

Tack igen

Richard

Jag avinstallerade DivX Codec och installerat XviD codec istället. Vid första följde jag Alan MCC: s steg, som fick bli av med “COM surrogat har slutat att fungera” fråga, men det är fortfarande inte visar skärmdumpar av de videor som jag gillade i mina mappar. Så jag gjorde det, avinstall DivX och installerat den senaste XviD codec installerad och det fungerar perfekt. För er som undrar om Nero, jag har Nero 7 och det inte avbryta med någonting. Prova detta om annat inte fungerar.

För att åtgärda detta problem, efter att ha gått igenom en hel del av ovanstående råd, blev jag av med DivX och installerat XviD codec,. Vips felet har försvunnit, tack till alla.

Om du har en run32dll fel förhandsgranskning mpg filer är nero,. Döp nevideo.ax och nevideohd.ax to.ax.bak

Hej

Bara för att låta dig veta nevideo.ax byta namn även fast ett problem med Windows DVD-bränning kraschar

Monsieur Geek !!!!!

Jag igen. Alla möjliga konstiga saker händer. Till exempel, om jag lämnar min dator på för att säga 3 eller 4 timmar eller så, Internet Explorer stänger nedgångar eller stängs av ??? Detta händer om jag inte använder datorn. När jag försöker använda det ett fönster dyker upp och berättar att explorer har stängts och frågar mig om jag vill starta programmet ??? Varför???

Ett annat problem, håller ett fönster kommer upp säger Windows värd Rundll32 inte fungerar, så det säger mig att Explorer stängas av igen. HJÄLP

Jag har en gateway gt5412 Windows Vista. meddelandet “com surrogat har stoped arbetar. ett problem som orsakas av programmet att sluta fungera korrekt. ”

Detta meddelande kommer upp under uppstart och program belastning på datorn. Hur gör jag bli av med detta anoyance.

heythanks för tips. Jag fick det budskapet flera gånger om dagen, visste inte varför. Vilken konstig klingande namn.

Jo jag unistalled Divx och installera xvid-codec och problemet löst! Nu kan jag se min avi föregående fint. i mitt fall var det Divx cousing alla problem. Jag skulle vilja be om lite mer hjälp om jag kunde (jag vet att det är ett annat ämne men im hoppas det kommer att vara ok att be) när jag maximera mitt fönster jag tappar Cristal som effekten av Windows Aero och fönstret blir svart …. någon som vet hur man kan stoppa detta från att hända?

Tack så mycket. Jag inaktivera Thumb naglarna och det fungerar som en charm.

Jag har inte divx codec installerade här, bara köra xvid-codec. Jag har nyligen installerat Nero 7 och sedan felet dök upp medan du surfar mapparna där mina videor är. Jag hamnade hämtar den allmänna städa verktyg från Nero. När jag körde det och helt rengöras systemet för alla hänvisningar till Nero med verktyget, gick felet bort. Installerade Nero 6,3 och allt är bra. Med det sagt, måste jag undrar om den senaste Nero är verkligen kompatibel med Vista. 6.3.0.3 fungerar bra för mig med det undantaget att stationsbildverktyget inte fungerar. Inga fler surrogat com fel här. Även DEP trick ovan fungerade inte för mig heller.

Tack! Jag unistalled Nero .. som levererades med min nya Vista-dator .. duurrr!

Jag hade både Com Surogate och Rundll32 probs men de har båda fastställts med avlägsnande av Nero. Jag behöver det något sätt som jag har Ulead Movie Factory inte.

Att vara tidigt ute kan vara en verklig smärta i arslet ibland.

Än en gång, skål.

Tack ett ton … Jag matades av detta felmeddelande

wow … döpa att nero fil arbetade genast …; Problem nu borta .. 🙂

Hej 🙂 jag bara köpte fick min Vista Home Premium inställning 4 dagar sedan och jag lägga min XP Codec Pack i bara för att finna “Com surrogat” problem och exploer stänga en eller två gånger,. I dont kör Nero men mina digitala cam körs AVI vids så jag behövde för att sortera det,. jag använde Alan McC råd sedan bort min XP codec pack,. Därifrån jag installerade Xvid codec pack och allt är bra! Jag inte ens behöva ändra min WMP, Cheers guys 🙂 (och flickor eventuella – inte sexistiskt)).

Oh btw, Heres länken till Xvid codec pack :); fred

http://www.xvidmovies.com/codec/

Den ffdshow Codec Pack innehåller xvid, tillsammans med nästan alla andra filter som du kan tänka dig.

Mycket användbar .. Thanx!

Det är sant, ffdshow verkligen innehåller många många codecs, men Xvid kör alla mina videor och om hade inga problem sedan. Kom ihåg att im inte kör Nero, så de andra korrigeringar brukar fungera 4 mig. ffdshow hade DivX i den och konflikt när jag sätter in den hense varför jag lägger i detta alternativ. Im inte dissin dina kunskaper, im bara om att Ive försökte detta och det fungerade inte i min mening med mina inställningar,. Fred, Cheerio

mycket användbar …… ..thanks

inte säker på om det är en tillfällighet, men eftersom jag gjorde vad som illustration förklarar att göra kan jag inte få på internet längre. Detta händer när jag startar min dator. Jag får budskap

1. Firefox har slutat fungera, 2. IE 7 har slutat fungera, 3. Windows Explorer har slutat att fungera.

Jag återställas till en tidigare konfiguration och jag fortfarande få samma frågor. Jag har Windows Vista Home Premium installerat w / 1,5 g Ram.

“Välj” Data Execution Protection? fliken och klicka sedan på “Turn on DEP för alla program och tjänster, förutom de jag väljer?”

Jag försökte detta en fix publiceras ovanför och det fungerar perfekt på Vista Ultimate.

Hej Alla här är en perfekt soloution som fungerade för mig

Om du nero har installerat (Och jag gissar att du gör, eftersom det är vad som orsakade COM Surrogat fel för mig), måste du ta ut sina dumma filter som verkar åsidosätta alla andra.

Filtret NeVideo.ax antingen behöver döpas eller tas bort, och det är finns på C: \ Program Files \ Common Files \ Ahead \ DSFilter.

Hoppas det här hjälper

Thnx killar för att tala om lösningen. Den ffdshow verkligen har fastställt COM Surrogat problem! 🙂

Jag har inte heller Nero eller Divx installerat och jag fortfarande få COM surrogat fel. Jag tror att det är relaterat till Windows Mobile Device Center, eftersom det är när det kommer upp. Jag försökte vrida av DEP för det, men då Device Center inte fungerar alls. Några idéer? (Kör Windows Vista Business.)

Detta tweak fungerar inte under Vista 64 bit.

im kör Vista och nero och jag var att få att Com fel gjorde dllhost nu jag inte få det pesty fel längre tack

Jag får detta fel i Vista “Media Center har slutat att fungera” när jag försöker öppna min videobibliotek. Annars Media Center fungerar bra och jag kan till och med öppna min mapp videobibliotek utanför Media Center.

Det fungerade bra tills det plötsligt slutat fungera. Jag utgår även alla nya videofiler därifrån.

Några idéer?

Jag hade samma problem och fast det, installera XviD 1,2

Tack, The Geek. Guiden fungerade perfekt!

Denna handbok arbetade för installation av Creative Mediasource 3.30.35,. Tack för enkel och snabb lösning :)!

soo … jag har inte ett fel med COM Surrogat. men det gör min dator verkligen långsamt, sedan i “end process” på Windows Task Manager, är att fel sak att göra?

Min dator frös igår,. Jag hade instaled microsoft Home and Student 2007, jag vände på min dator idag och fick, “com har slutat workomg”,. Jag har inte nero !!!!!!!!

Jag har Windows Vista 64 och hade hämtat Urge. ända sedan då jag höll få “com surrogat” har slutat fungera röran. då jag försökte Alan Mc C metod för att åtgärda problemet och det fungerade som en charm. Tack så mycket för oerhört hjälpsamma plats. Jag är säker på att jag kommer att använda den ofta.

Jag har inte nero installerat och jag fortfarande få det meassage. Dessutom får jag runtime fel med sidomenyn (som om jag använder det) och jag får ingen insyn min Aktivitetsfältet även med aero på. hjälp mig!

Jag har fått den “COM surrogat” fel efter installation XviD,. Vill inte byta namn the.ax filer eftersom de kan bryta något,. Alan McC metod fungerade inte.

nope … problemet är fortfarande där. Jag försökte Alan McC metoden igen och jag fick ett meddelande om att denna åtgärd skulle kunna utsätta min dator för potentiella virus och andra hot. Ska jag fortsätta att inaktivera Dataexekveringsskydd ??????????

bara gjorde vad du sa cus det dök upp på mig ett par gånger förhoppningsvis fungerar ändå tack.

Jag följde steg för att ändra utförande inställningen uppgifter om min Vista 64, men det fungerade inte. När jag försökte öppna dllhost.exe, säger “Du kan inte ställa DEP attribut på 64-bitars körbara.” Finns det en annan lösning som jag kan prova?

Jag försökte alla av dem innan jag gjorde ffdshow, och ta bort ffdshow arbetade.

Detta fungerade perfekt !!!

Biddle, April 13, 2007 09: 19; Hej Alla här är en perfekt soloution som fungerade för mig

Om du nero har installerat (Och jag gissar att du gör, eftersom det är vad som orsakade COM Surrogat fel för mig), måste du ta ut sina dumma filter som verkar åsidosätta alla andra.

Filtret NeVideo.ax antingen behöver döpas eller tas bort, och det är finns på C: \ Program Files \ Common Files \ Ahead \ DSFilter.

Hoppas det här hjälper

Allan McC lösning fungerar inte med 64 versioner av Vista.

Jag har COM fel och jag har Nero installerat, och jag vet att Nero är problemet, men nyare versioner av Nero som jag installerade inte var förenliga med Vista så jag var tvungen att installera en 6. version i stället för den nyaste 7.7.5.1 .; säkert om jag uppdaterar min nero att bli av med COM fel jag kommer att finna att det inte bränner längre. Jag är rädd att prova som jag nästan dra mitt hår ut att försöka hitta en version som arbetade etc. -.! /

Vad i helvete! Jag avstängd Data Execution Prevention som ovan och now.avi filer spela (genom Asus DVD) upp och ner!?!?! Jag har åter installeras DVD-spelare men till ingen nytta. Har detta hänt någon annan? Vad kan jag göra?? Jag går och lägger mig.

MEDDELANDE FRÅN WINDOWS VISTA

(Felanmälan och lösningar)

Problem som orsakas av ffdshow codec

Problemet orsakades av ffdshow codec.

Rekommendation

—————————

Stödet för ffdshow codec är lokalt baserade. Normalt denna typ av stödgrupp erbjuder information och resurser i ett forum format om problem som andra användare har upplevt med ffdshow codec. I forumet kan du undersöka problemet med ffdshow codec, eller så kan du be gruppen en fråga om problemet.

För att komma åt stödgruppen, gå till hemsidan på nätet.

ffdshow

Jag har samma problem, yodaddi, 12 april 2007 07:28

Jag får budskap

1. Firefox har slutat fungera, 2. IE 7 har slutat fungera, 3. Windows Explorer har slutat att fungera.

Jag återställas till en tidigare konfiguration och jag fortfarande få samma frågor,. —————; Problemet tycktes börja efter att jag installerat den senaste versionen av Nero och startas om. Jag kanske måste hämta nero rensningsverktyget för att se om det löser detta.

Hej, jag har försökt upp klass version, inte fungerade. Försökte byta namn på NeVideo filer …… fungerade inte, så när jag kom tillbaka till din webbplats i dag och försökte McC metod, fungerade som en charm, thx ett gäng

scratch att nu är min mediaspelare svarar inte så jag ångrade Alan McC lösning och nu är jag tillbaka till ruta ett, jag är lite bakom den här datorn garble, kan någon hjälpa mig med en annan lösning ???????? ??????????

************************************************** ***************************************

Jag hade också ett problem med videoförhandsvisningar / miniatyrer på grund av Nero 7.5.9,. Det verkar som om två videocodec i Nero gemensamma filer katalog var, skruva med standard codecs. Att fastställa codec fel måste, döpa om två filer i följande dir …… C: \ Program Files \ Common, Files \ Ahead \ DSFilter \

döpa följande två poster

NeVideo.ax – byta namn på (till exempel 1NeVideo.ax), NeroVideoProc.ax – även byta namn på (till exempel 1NeroVideoProc.ax)

Har inte errored sedan och visar miniatyr korrekt nu -: D

************************************************** ***************************************

tack detta problem fast på min dator

Hey guys, dess på till me..Uninstalling Nero orsakade mig har ingen programvara brinner men nästan som jag älskar att bränna mina data med fönster bygga bränna function..Whose nämnda brinnande från fönster tog tre fyra timmar att vara completed..It behöver bara inte mer än 10 minuter att bränna 4,7 gig DVD … Det beror på datorns prestanda ..

Jag hade samma problem och när jag byter namn på 2 filer i Nero som det nämndes ovan problem försvinna …

Windows Explorer har slutat att fungera. Varje gång jag klickar på internet detta felmeddelande från Windows håller poppar upp. Hur kan jag lösa detta problem?

stor, döpa Nero filer inne C: \ Program Files \ Common Files \ Ahead \ DSFilter \ gjorde susen …, jag bara fick problem efter installationen av senaste versionen av Nero …; ty 🙂

Alan McC s fix arbetade tillfälligt, men att ändra filnamnet arbetat i slutet. Nu kan jag se mina filmer !! rad .. Tack killar

Wow! thx man! Detta fungerar på mig! De COM surrogat är mycket irriterande mig!

Jag har DivX eller Nero på min Dell Vista Home Premium-systemet inte. Försökte “aktivera DEP förutom COM Surrogat” förslag men hjälpte inte. Avinstalle URGE och problemet löst.

Problemet orsakas oftast av saknade eller felaktiga codecs. Jag höll få detta fel tills jag hade installerat både DivX och Quicktime.

Det bästa sättet att åtgärda det är att kontrollera att du har de senaste codec versioner för alla filtyper i katalogen du tittar på. Jag tycker att det är ett bra sätt att se om du behöver en uppdatering.

Jag avinstall Nero och jag inte längre få felet. Jag har skrivit till Nero, men jag förväntar mig inte mycket till svar. Guess I am out the money I paid. Burned using burn to disk, not to bad.

I did this, and it worked, but now none of my videos work. Windows Media player, Nero, no matter what I try to run the videos on it shuts down automatically.

I downloaded the Codec, and everything worked fine, but now I can’t burn any of my videos on any program. When I drag my videos onto Nero, Nero just stops working. Any info on this.

I used the DEP solution and it has stopped the issue for me. I was using VLC when I ran into the problem.

Thanks for the fantastic advice.

I don’t have Nero installed and I was not browsing Video Files when this occured.

Thank you verry much it’s verry useful

With many thanks for information which turned out to be very useful!Now all work and this COM already anymore bores in трее!Respekt!

I have changed the names of the 2 files noted below;NeVideo.ax – rename this (for example 1NeVideo.ax);NeroVideoProc.ax – also rename this (for example 1NeroVideoProc.

Com and rundll32 PROBLEMS FIXED!!

Has anyone noticed issued in Nero due to this change? I have not tried burning a DVD yet.

thanQ Alan McC;it did help me;soo far i didnt get that annoyin message COM Surrogate

For those running AVANT Browser and who apply the DEP fix for this by adding dllhost.exe to the DEP listing!!!

This will cause Avant Browser, and possibly other browsers and programs to also Stop Working!

Workaround (Tested) – Add Avant Browser EXE to the same DEP list, and in the same manner as you added dllhost.exe, and it will work again. Same goes for any other programs that may stop working right after applying this COMM Surrogate fix.

I also noticed my last…”Rant” wasn’tposted, so I’ll tone it down a tad..even tho it wasn’t all that bad to start with.

For “ant” and “cabal”

You guys bash Microsoft & Vista for things that have nothing to do with them all the time??;These issues are not the fault of MS or it’s OS, it’s 3rd party tools, codec’s, and other software that is at fault. They get the API to make their software work with the OS and it’s up to them to do it properly, not up to MS engineers ya know…

Please, before you go spouting stuff you have no idea what you’re saying…STOP..and don’t say anything. That way you won’t look so bad or inadvertantly get other n00b’s thinking the same way.

MS has issued areas of the API to developers so they can write their programs to work with the OS, many companies have had this for a long time and still can’t get their stuff out in time for the Vista RTM release…that’s not Microsoft’s problem…is it? Or if they release their stuff and it’s buggy..is that MS’s fault??

Think before you blame please, as with millions of other misinformed beginner users, you obviously don’t understand and are just following the MS Bashing crowd blindly. While I’m not a big fan of MS’s business practices at times, I also know how Operating Systems work and code myself, but I don’t blame MS if my stuff doesn’t run properly…I know better than that.

i have 3 profiles on my computer and my administer profile can view vids and pics without that message but my third profile gets that message (com surrogate) i dont have nero and i have xvid codecs

Guys, I have Nero, DivX and everything installed on my vista…. I have tried the suggested DEP and I assure you that this is not the right solution.

The only solution for this one is to uninstall your quicktime and install the latest one from their website. 100% fix for COM surrogate

Hello all;I was trying to resolve the problem for several days now. Today I decided to dedicate to it more time.;I was sure that it was a problem with a video codec, so I started to uninstall them one by one (I don’t use codec packs).;None of that helped, so idecided to try to uninstall every program that could potentialy install any codec.;I started with Nero as recommended on this site (but I doubted it since I had only light version of nero);Then I tried to uninstall winamp. Well uninstalling winamp resolved the problem for me. I guess it was some of the codecs intstalled with the winamp. So it’s worth a shot.

I keep getting the error message windows media center has stopped working in windows vista prem. I have updated all drivers and most all of my software and still cant get it going I have even tried microsoft easy assist and still nothing can you help.

I have Been trying everything as you said for resolve this issue guys, i have the latest Nero 7.9.6.0 Latest K-lite MegaCodec Pack 2.01 and after all i still have this ****** Message pop up…. i m sick…..

after all i found the way to drop this pop up…. simply by

Installing the latest K-lite pack codec 3.1.0 and where you selecting what you want as codec DO NOT TAKE HAALI SPLITTER…. And after that solved problem even with nero i puted back the orignial name of Nevideo.ax no pop up anymore…. I wish it will help you to resolve your problem with that pop up….

best regards;Sly

do not take HAALI SPLITTER FOR AVI Files….. Try this.

Sly

I’ve tried everything listed on this site and finally read somewhere on another help site that URGE (along with Nero) would cause the error. I uninstalled Nero but still got the error. I uninstalled URGE and the Com Surrogate error message is gone. I really like URGE and hopefully once a service pack comes out I will be able to reinstall it. Until then I am going to do without it. As least I am free of the Com Surrogate message. I would think that M$ has had so many error message hits on this subject that they surely must be working on a solution. I finally gave up, cleaned my gigantic list of Com Surrogate Error Messages in Control Panel and now have not had any further problems with Vista Ultimate.

Try to install K-lite codec pack Full 3.1.0 and do not select Haali Splitter for AVI files and see if it s pop again for me even with Nero and all my program it doesnt pop anymore =) i hope it will work for you aswell….

This problem makes me go crazy!

Tack.

Wow! Thanks for the post…because I really needed this fix. I hope it works on my Vista Home Premium probelm (COM Surrogate has stopped working…)

…I will be back to let you all know if it worked for me too.

I had this problem a few weeks ago… every time I’d try to open an AVI to edit it in Sony Vegas, I’d get the COM Surrogate thing. So I installed the DivX updates and it went away.

Now, out of the blue, it’s appeared again. I’ve not changed any settings since it last worked. I’ve got the updated version of Divx, I don’t have Nero on the PC, I don’t have anything on there really as it’s strictly for work… I’ve just got the stuff that came with the installation, DivX, and Vegas.

I used the method displayed at the end of this post and it made the pop-up go away… except then Vegas would crash any time I’d try to import an AVI!

Anyone think they can help…? Do I need to set the Vegas executables to the ignore list? If so, how do I do that?

Tack.

Thanks for this – it was driving me crazy, not only was my Vista Ultimate giving me this message, but it would try it for every video file in the folder…

For me, it turns out that it was Nero. I upgraded to Nero 7.9.6.0 Enhanced and my problems went away – yay!

I just received this message COM Surrogate has stopped working. It was right after I installed Verizon VCAST Music Essentials Kit. It doesn’t say it’s Vista capable and I can’t find an upgrade for it anywhere. The driver for VCAST music installed with no problems. When I attach my cell phone, Motorolla razor, to try and sync the music, it can’t connect. Any suggestions…I was trying to get away from having both cell phone and mp3 player. Tack. Kathy

Inspiron E1505Intel Core 2 Duo Processor T2250 (2MB/1.73Ghz/533MHz)15.4 Inch UltraSharp TrueLife Wide-screen WXGA2 GB, DDR2, 533MHz 2 Dimm256MB ATI Mobility Radeon X1400120 GB 5400RPM SATA Hard Drive8X DVD +/-RW DriveIntel PRO/Wireless 3945 ABG 802.11 a/g Mini Card (54Mbps)Dell Wireless 355 Bluetooth ModuleWindows Vista Home Premium 32 BitBios A14Westell Versalink GatewayMcAfee 8.0AIO 9263300 Dell AdapterAll purchased 2/07

For – ASH;(and a few others that I’ve noticed posting about other programs that stopped working after applying the DEP Fix)

Yes, probably by adding the Vegas exe to the DEP list, it will probably start working again. It’s done exactly the same way you added dllhost.exe, but this time you browse to Program Files, and your Vegas folder and add it’s exe to the ignore list.;I had this happen with my Avant Browser and a couple of other programs too right after applying the DEP fix, and adding their exe’s to the list fixed those problems too.

Geek had contacted me and said he was going to ammend the article to add a workaround for the other issues I found can happen when applying the DEP fix for the COM Surrogate errors, but I guess he’s either decided not to or hasn’t gotten around to it yet..,);The DEP fix “CAN” cause other programs to stop working also, but simply adding their exe’s to the same DEP Ignore list that you’ve added dllhost.exe to, will fix those other programs as well.

Good Luck!

ePocrates seems to be delivering this message when I sync my pocket pc. How do I add the ePocrates program to the list?

hi im have the com surrogate and iv tried installing the lastest nero and it still did not work and tryed all the other things to can someone help me with this promblem i need step by step on how to take care of this problem THANKYOU

Hi, I have Vista Ultimate, think this problem is cannot fix..Not of one your solution work.Make a program or file what need store or execute.My Nero be a Nero 7.x Premium and divx 6.6…well not help yet….

Hope you make file to help fix this

I have had these problems since day one. I have Xvid, Nero & divx. I tried uninstalling all these applications to fix the problem. but now luck. But when I installed the windows vista codec pack it worked straight away. This com surrogate crap was driving me crazy.

I tried everything but it’s works with the windows vista codec pack like Smife said! Thanks I was %#(#$ about this problem. (Using Windows Vista Ultimate)

Try to install VCP-vista codec pack:D all works fine only it lose performance, but after defrag, fine!

I spent an hour doing updates and trying to fix the issue. Nothing worked. Finally, I found it was the xvid codec causing the problem. Went to add/remove programs, uninstalled the xvid and all works fine. As mentioned above, the codecs are the most likely problem. If this does not work for you, check the codecs on your system and remove one by one, then see if the problem persists. If not, you have it fxed, otherwise move to the next one.

Jag hoppas detta hjälper.

I had earlier installed a great codec program called Ace Mega Codecs that I always used in xp. Well, as soon as I uninstalled it from Vista Ultimate, the “has stopped working” error went away immediately.

^^ However, dream scenes don’t work without a codec pack on my comp.

thanks SO much this vista is so puzzling

I was getting the Con surragate has stopped working message. I read through your comments. Nothing worked or even applied to me except the Urge thing. I deleated Urge and the messages are all gone now!

Debbie

I’m glad to hear I was able to help you with the suggestion to delete Urge. Like you I had tried everything. Nothing worked until I deleted Urge. Have not had the error come up again. As Microsoft is co-developers with MTV, I am sure enough people have pointed out this problem that a fix surely is being pursued. I really love Urge but will do without it until they have corrected the problem.

DEP fix worked fine for me. Thanks a ton. Was driving me crazy.

Thank you so frakking much for posting this. It was driving me OUT OF MY MIND. You have NO IDEA.

Thank you, Geek! Renaming the 2 Nero files worked for me as well.;System: Dell Vista Business (fresh install);Nero version: 7.5.9.0A (Ultra)

klmcodec147 fixed the problem for me…

I did everything but my problem stil isn’t fixed:(i want to play with vlc media player a movie but it is an.img file, does some one know how te solve this?

I tried the filename change solution and it worked fine for me. Tack

hmm, well i figured out the problem for me. i had two different codec packs installed. there haven’t been any problems but because both had the splitter, they were cancelling each other out. i just deleted the older version and it is perfectly fine. just search splitter.ax and make sure you do an advanced search and you check the box that says search hidden files and system files. this is just one solution, hope it helps someone.

-peter j.

(p.s. i was using the community codec pack and the windows vista package codec thing.)

It was nero for sure, but after I upgraded nero to 7.9.6 everything was back to normal (well as normal as windows gets)

good luck all

Thanks, it work for me. Nero is the main problem.;Thanks again

I don’t use NERO. But i do use Divx and Nimo Codec’s – also ApolloDivxtoDvd and the MagicDVDcopier.

I noticed this error only when the thumbnail views are turned on – and especially when adding video files to DeepBurner or Apollo. If i have a large dvd which is encoding or burning and i close the COM Surrogate error window – i also crash the app doing the encoding/burning.

I’ve left it open during burns with no problems. Then i did the DEP for COM Surrogate.. now it seems to work swell. Just posting my outcome! Read on vista lovers. Läs vidare.

What worked in my system was;1) Deleting the Nero file (from Program Files as described at the top)

AND

2) making my Videos folder NOT customized for vpictures and video. Under Properties –> Customize, if I didn’t select the All Items template, the COM surrogate message kept coming back!

THANX A LOT MATE!;Nero was the problem for me.;Thanks again!!!!

Go to C:\Program Files\Common Files\Ahead\DSFilter\ and delete NeVideo.ax

Fungerat för mig.

I got this problem and I have Nero 7 and Vista Home Premium. I renamed the file NEvideo.ax and it works perfect now.

This was the page I’ve been looking for a long time. Thank you for all this page. It did really help me.

I updated nero, dl’ed divx, and renames nero files. The rename finally fixed it!

TACK!!!! The problem has gone!

Nero was the problem for me too – i deinstall it,cause latest version is very big and slow. 10x a lot!

I am trying to open up my Allstate Policy on line, and to get to policy information it wont open because it needs a ASPX file to run, but I cant seem to find a file to download, can you help me out with this please, thanks Mitch Tropin

If non of these great tips work disable error reporting.Good old trick.Only use on your personal computer(not on a server)

Thx a lot for the list, fixed my error by using the The ffdshow tryouts codec

A program I was installing also required me to install some codecs –> xVid codecs.

This is when my problems started happening. All I had to do was uninstall the codec pack and the problem went away immediately afterwards. Not even a restart was required.

Tack för hjälpen! Fixing the files to disable Nero Showtime worked and it only took a minute. Plus I never wanted to use Showtime in the first place.:)

Everyone, please submit all of these errors to MS by using the built in problem submit program;Start > Control Panel > Problem Reports and Solutions

I have had this problem since I installed Vist Business, and I have NERO 7, but not divX. I am upgrading NERO, Quicktime (v7.2 is out), and installing Xvid. I’ll let you know what happens. However, I have Vista Media Center on my laptop WITH Nero, divX, and Quicktime installed and I have NOT had this issue at all. My reliabilty report is almost a 10, while on my desktop it is less than 5 (because of the COM and dllHost errors.)

I hope these suggestions work for me.:)

This problem was actually making me crazy and after installing the Nero 7 permium which did not end up fixing the problem;I think I may have found the ultimate solution. Someone here mentioned that it was definitely a codecs problem, so I uninstalled the K-Lite package I had installed and downloaded the so-called “Vista-Codec Package” from this website: http://fileforum.betanews.com/detail/Vista_Codec_Package/1159994557/1 as soon as I downloaded it and restarted my computer, the problem was fixed and was gone. So without updating my Nero again and doing anything else, this package has definitely fixed the problem, which means that I guess the problem might really be related to a codecs error. For those still facing this problem;do not resort to a divx update, just download this whole vista package and see if it solves the problem.

Hey thx for alI these great tips. i was having such a headache with this COM surrogate thing. I just did what one of you suggested and it really worked!!!

Quote: “I have a solution for everybody–Uninstall Divx and download WinVLC its like 1000x better and hoesnt have annoying adds and the picture quality is better

David on March 10, 2007 9:37 am ”

Thx David

Instead of getting this error when I browse media folders, I get it whenever my computer starts up. I don’t have Nero OR Divx, so I have absolutely NO idea what the problem is….

nero 7 is ready for vista don’t instal codec packs

First of all, I apologized for my english.

Then, I’ve got the same problem AND another one, which seem to be indissociable.;All solutions provided here failed.

They appeared one month ago. I’ve installed some softwares for DVD Authoring, Ulead ones, before installing Vista Codec Packages 4 builds 4.4.1 and after 4.4.8. I don’t have Nero, too.

One week later, as soon as I opened a folder which contain some movie-files, RUNDLL32 crashed down ! I’ve uninstalled Vista Codec Packages, but still the same troubleshooting… I tried to restore my system, but I was limited in my number of backup:… too late ! It made me crazy !

But this evening, I FIND A SOLUTION !;1. I’ve download this little software: http://www.nirsoft.net/utils/mmview.html. No installing required. It authorized you to disable some of your Codecs.;2. Select 10 or 20 Codecs and disable them. Continue with another group, and so on. You couldn’t disable some codecs: don’t panic, and go to the next ones until your problem disappears.;3. So enable your Codecs, one by one, until the problem appears again. Now you can name the codec from which came your troubleshooting !

And updating or disabling permanently this one !

Hello there, great site by the way. I have the same problem as Joe. Instead of getting this error when I browse media folders, I get it whenever my computer starts up. I don’t have Nero OR Divx, so I have absolutely NO idea what the problem is either. (thanks for the concise words) This just started exactly 2 days ago. I don’t have any clue why or what to do. If any one can please help!

Tche, muito bom o tutorial da troca do nome de NeVideo.ax para NeVideo.ax.bak.. Funcionou perfeitamente.. Valeu mesmo Tche.

This fix did the trick, but in the screen shots and verbiage above, there was no mention about the warning that this fix is not advisable since it makes the PC vulnerable to viruses, etc.

thx bro followed your instructions it worked a treat.

I already had the newest Nero and was getting this problem when I either viewed the thumbnails or tried to play the video. I updated the Divx, and then I could play the media but, I couldn’t view the thumbnails. I installed the fddshow.exe and it fixed the problem. Fddshow kept prompting me to allow the dllhost.exe to use it, but all you have to do is check the box that says “Allow always.” I don’t know what security implications this has, but I don’t get the error anymore:)

Jippie! I was starting to get irritated cause I couldn’t watch any videos cause the message was not going away and now it did thanks so much!

Jayy

I do not have Nero or Divx installed and I get the Com Surrogate error every 9-10 bootups. It is annoying me!!! I can’t stand Vista!!!

Run this nero removal tool that nero has so kindly provided, hidden somewhere is the lost world of online support that they offer. it removes EVERYTHING nero. Fixes the problem perfectly. http://www.nero.com/nero7/eng/FAQs_Nero7_NeroVision.html

just click the like near the bottom of the page that says download the general removal something or other. only takes like 2 minutes to search out all nero crap and remove it. Restart your computer and everything is back to normal.

I had the same problem here….i just removed my klite mega codec pack and have installed those fdshow codecs and it worked great for me! tack! =)

Hey i had a same problem,,,,but it looks like solved by the solution given above,, thanks

lot thanks

Im going to guess its Nero that causes this for me, It didnt start comming up until i installed the software for my new dvd burner that included nero.

What if you are running a 64bit processor – the above dll exe. ‘fix’ does not work. Suggestions?;Thanks –

————- NOTERA ————

Jag stänger kommentarer på den här artikeln på grund av den stora mängden supportfrågor.

Du är välkommen att lämna några dator Hjälp Frågor om forumet

http://www.howtogeek.com/forum/

————- NOTERA ————

Den första hårddisken infördes av IBM år 1956 för att tjäna som datalagring för datorer som specialiserat sig på realtid transaktions (redovisning) bearbetning.