här är varför du bör alltid välja “custom” när du installerar programvaran

När du installerar de flesta program får du en prompt för en anpassad eller fullständig installation. Det verkar så lätt att bara klicka på fullt ut och låta installationsprogrammet gå till jobbet, men du ber om en långsammare dator, en belastning av verktygsfält och crapware om du gör.

Över på 7Tutorials de bestämde sig för att se vad som skulle hända om du har hämtat populära program och låta installationsprogrammet gå till stan med “full” alternativet. Vad de funnit är att låta en installations app har fri körning av maskinen är ett bra sätt att torv datorns prestanda. Hur stor prestanda träff kan du förvänta sig? Här är en av de många nackdelar med att låta installationsprogrammet göra ändringar okontrollerat

39% (13 av 33) av installerade program satte sig att köra på Windows start även om det i de flesta fall, är funktionaliteten som erbjuds inte krävs av användaren vid varje Windows start. De enda undantagen från denna regel är säkerhetsprogram eller driv emulatorer.

Slutresultatet är längre starttider och lagt användare irritation med varje inloggning. Alla ansökningar totalt 46 sekunder läggs till mitt system inledande 52 sekunder boot timing. För att sätta saker i perspektiv, gör detta för startförfarandet långsammare med 88% jämfört med de ursprungliga tiderna på min ren dator. För att bidra till min irritation, vid varje start jag välkomnades också av ett stort antal öppna fönster (alla begär något från mig), oönskade skrivbordsgadgetar och massor av genvägar på skrivbordet.

Hit upp länken nedan för en fullständig rundtur i de 33 program som de installeras och nedbrytningen av vilka appar installerade verktygsfält, start poster, och i övrigt bromsat maskinen.

8 sätt Quick programinstallationer Ruin Performance [7Tutorials]

Detta är mycket sant och mycket viktigt för alla som installerar massor av gratis / öppen källkod.

Jag är så glad mina föräldrar inte hämta skit, installera skit eller göra något annat än grundläggande surfning. Jag har varit frestad att flytta dem till Jolicloud eller Chrome, men de titta på filmer på sina datorer, så jag kan inte.

@Demonkunga, Varför inte flytta dem till en annan Linux distrobution som Ubuntu eller någon av deras avknoppningar?

Helt enkelt välja “anpassad installation” är ingen lösning i de flesta fall. Några program ger dig möjlighet att förhindra läggs till start av Windows oavsett vad fallet.

En lätt och bra verktyg för att flagga och avlägsna sådana olägenheter, inklusive de flesta av de potentiellt oönskade program tricks, är freeware WinPatrol. Även om det är inte riktigt en fullfjädrad HIPS-systemet, det ger dig möjlighet att stoppa en hel del de system sakta irritationsmoment som skapas av en sådan annan programvara.

hence nnite http://ninite.com

Bara en annan anledning att använda ninite.com. Det installerar program med hjälp av minst påträngande inställningar.

Det är förmodligen värt cruising genom maskinens startlistan (med msconfig). Jag har hittat många skojare där, många av HP, några av Google, mest av Adobe. Jerks.

Jag är inte säker på vilka delar av en anläggning kan uteslutas utan att orsaka problem, eller för den delen, gå in efteråt och ta bort filer jag inte behöver. Någon vägledning?

Ditto till Irene kommentar. Om en smart någon skulle sätta upp ett inlägg om hur man rensa ut onödiga start poster från registret det skulle vara bra. Jag tror inte att inaktivera dem från msconfig kommer tillbaka varje hastighet och overhead till start.

@Irene Greenberg: Merparten av tiden när du väljer “anpassad” installation du inte verkligen ges möjlighet att direkt utelämna viktiga saker ansökan kräver. Vanligtvis bara tillåter dig att ange en annan katalog och som tilläggskomponenter du vill. I nästan samtliga fall lägga på komponenter är crapware program som du inte vill (dvs verktygsfält).

Anpassad är rätt väg att gå även om det tar tid på den första ombyggnaden. Ninite är stor men sätter allt på enhet C: medan jag föredrar att hålla de flesta program från operativsystemet.

Jag rekommenderar att alla anser att installera WinPatrol från BillPStudios. Detta kommer att varna dig när ett program är att installera och frågar om du vill fortsätta. Det är särskilt användbart när ett försök görs att sätta det nya programmet i startmenyn. Deras är en gratis version som ger grundläggande information om program som är installerade samt en professionell version som ger ganska detaljerad information om en engångs (liten) avgift som ger användaren alla framtida uppgraderingar.

Det mest irriterande sak för mig är installation av oönskade verktygsfält, vilket är ett av de objekt som du kan oftast head off genom att ange den anpassade installationsalternativ.

min rumskompis halvsyster gör $ 69 en timme på datorn. Hon har fått sparken för 8 månader, men förra månaden sin kontroll var $ 7446 bara arbetar på datorn för ett par timmar. Läs mer här … thinfi.com / 7py

Jag har haft turen. Sedan jag började hemdator 1997 Jag har aldrig installerat ett program genom att låta appen installera “Full” eller “Complete” installation. Min främsta skälet var att jag inte ville ta upp värdefullt utrymme på en massiv 32MB hårddisk med en massa främmande språk. Då verktygsfält var knappast existerar, så utrymmesbesparing var det primära motivet. Numera finns det en app, men den primära installationen är hela shitware. Om jag var en förälder med unga barn hemma, skulle jag definitivt förbjuda dem från att installera något program och se till att köra beprövade Spybot verktyg en gång i veckan för att vara säker. Mine har flyttat hemifrån och jag fortfarande få telefonsamtal från dem att deras bärbara dator är långsam, fryser eller alla andra faror med att låta installationsprogrammet för att installera allt man vill. Alltid kommer Spybot, CCleaner, Malwarebytes och Glary hitta alla soporna och de är nöjda igen tills deras nästa installera. Vissa människor lär sig aldrig.

Om det inte finns något behov av särskilda fönster app, bara använda Linux. Inga virus och enkel programpaketet instalation. Du kan titta på filmer, surfa på Internet, lyssna på musik osv, precis som i Windows eller Mac, men tack vare den gemenskap av frivilliga, måste du betalar ingenting. Eftersom det är ett gemensamt projekt det förmodligen inte har en blick av nyaste kommersiell programvara men funktionaliteten är där och utan irritation av virus och skadlig kod.

Modellen på ikoniska omslag 1965 Herb Alpert & Tijuana Brass album Whipped Cream & andra läckerheter är i själva verket inte sitter i en hög med vispad grädde men raklödder (hetta studioljus gjorde det omöjligt att arbeta med vispgrädde) .