hur smart eller effektivt kan en arbetsplats kontorsnätverk vara?

När du ställer in ett nätverk på kontoret, och beroende på utrustning och installation används bara hur smart och / eller effektivt kan det nätverk som faktiskt vara? Dagens Superuser Q & A inlägg har svaret på en nyfiken läsarens fråga.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Foto med tillstånd av felixtriller (Flickr).

Superuser läsare bizzehdee vill veta precis hur smart och / eller effektivt nätverket i sin arbetsplats kontor verkligen är

Det är ett argument i mitt kontor om hur smart / effektivare nätverk vi har satt upp riktigt är. Vi har en fiberledning och en kabel linje som går in i ett lastbalanserings router, som har en maskinvarubrandvägg och en 64 portars switch ansluten till den. Var och en av våra arbetsstationer är anslutna till omkopplaren (cirka 30 maskiner) plus ett NAS och ett par interna provservrar (alla tilldelade 192.168.0.x adresser).

Om arbetsstation A vill kommunicera med arbetsstationen B, är vårt nätverk smart nog att gå

A → Switch → B och bara köra via första vanligaste anslutning, eller skulle sökvägen vara A → Switch → Brandvägg → Router → Brandvägg → Switch → B och måste använda det hela vägen varje gång?

Hur smart och / eller effektivt kan sin arbetsplats kontorsnätverk faktiskt vara?

Superuser bidragsgivare Ben N och Nathan Adams har svaret för oss. Först ut, Ben N

Routrar är inte nödvändigt om din trafik behöver flytta till ett annat subnät. När en dator vill skicka några IP-trafik till en annan maskin på subnät, måste det mottagarens MAC-adress, eftersom IP-adresser är inte en sak på växeln nivå / lager (Layer 2 i OSI-modellen).

Om det inte känner till MAC-adressen, sänder det en ARP begäran säga: “Hej, vem har denna IP-adress, kan du berätta din MAC-adress vänligen?” När maskinen får ett svar, är den adressen bifogas sedan paketet och omkopplaren använder den för att sända paketet via den korrekta fysiska porten.

När destinationen är inte på samma subnät, routrar måste involveras. Avsändaren ger paketet till den lämpliga routern (oftast default gateway om du inte har särskilda routing behov), som sänder det via nätverket till den avsedda mottagaren.

Till skillnad från switchar, routrar vet om och har IP-adresser, men de har också MAC-adresser och det är MAC-adressen som initialt får sätta på paket som behöver dirigering (MAC-adresser aldrig lämna subnät).

Du kan se routern IP-adresser i porten kolumnen av produktionen av rutt tryck på Windows. Destinationer som inte kräver routing har On-länk där.

Följt av svaret från Nathan Adams

Om två datorer är anslutna till samma VLAN på en switch och samma nätmask, bör omkopplaren leverera paket utan att träffa din brandvägg eller router.

Du kan kontrollera detta genom att köra tracert 192.168.0.x (förutsatt att du använder Windows) och du bör se en direkt väg till detta system.

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Alaska är hem till den mest östra punkten (Semisopochnoi Island) och västra punkt (Amatignak Island) i USA, när östligaste / västligaste definieras i längdriktningen.