jordens strålningsbälte låter som valsång [video]

De radiofrekvenser i jordens strålningsbälte har kuslig likhet med ett slags val / fågelsång remix. Kolla in den här videon för att lära sig mer om NASA: s ansträngningar för att utforska banden och lyssna på jordens sång.

När vi hör “låt” av jorden, exakt vad vi höra? Science @ NASA förklarar

Chorus är ett elektromagnetiskt fenomen som orsakas av plasmavågor i jordens strålningsbälten. I åratal har skinka radiooperatörer på jorden lyssnat på dem på avstånd. Nu, NASA: s dubbla Radiation Belt Storm Probes reser genom regionen utrymme där kör faktiskt kommer från-och inspelningarna är av denna värld.

“Detta är vad strålningsbälten skulle låta som en människa om vi hade radioantenner för öron”, säger Kletzing, vars lag vid University of Iowa byggde “EMFISIS” (elektriska och magnetiska fältinstrument Suite och Integrated Science) mottagare används för att plocka upp signalerna.

Han är noga med att påpeka att dessa inte akustiska vågor av det slag som färdas genom luften på vår planet. Chorus är gjord av radiovågor som pendlar vid akustiska frekvenser, mellan 0 och 10 kHz. De magnetiska sökning coil antenner av strålningen Belt Storm Probes är utformade för att detektera dessa typer av vågor.

Kolla in videon ovan för att höra låten och lära sig mer om de strålningsbälten inpackning vår planet.

Rymdfarkoster Records Earth [NASA Science News]

404 Ej Hittad

Överväldigad!

fantastiska, och Käken släppa !!!!

Låter som en tropisk regnskog?

Om du har en 404 är det din förlust. fantastiska ljud

Leo Fender, grundare av den ikoniska Fender Electric Instrument Manufacturing Company, kunde inte spela gitarr.