redigera text i stil med böj

Vill du ha en ny Anteckningar ersättare som innehåller den senaste tekniken samtidigt vistas smal och snabb? Textredigerare är vanligtvis intetsägande, tråkiga program, men här är en ny som gör din text kommer till liv vackert.

Microsoft har utforskat nya användargränssnitt stilar i många av sina nyare tillämpningar, bland annat i menyfliksområdet i Office och den nya typografi och 2D-animation gränssnitt i Zune för PC samt Zune och Windows Phone 7 enheter. Denna senare stil, med kodnamnet Metro, har antagits av flera Windows programmerare som har gjort fina, moderna tillämpningar som ser bra ut på Windows 7. Böj är en vacker ny textredigerare som innehåller den nya stilen stor med den senaste WPF teknik. Det är en trevlig ersättning för Notepad, och en stor programmering och skrivverktyg också. Låt oss titta på dess funktioner och hur du kan använda den för att lysa upp din dagliga arbetsflödet.

Komma igång

Chef över till Bend webbplatsen (länk nedan), och klicka på länken Hämta för att komma igång. Bend är avsedd för Windows 7, men det kommer att köras på Windows Vista och XP om du have.NET 4.0 installerat.

Acceptera licensavtalet på nästa sida, och klicka på Jag accepterar. Ladda ner och kör programmet som vanligt. Installer du hämtar kommer att bli ganska liten, eftersom det är faktiskt bara en programstartare för att hämta det aktuella programmet.

Efter en stund kommer du att bli tillfrågad om du är säker på att du vill installera programmet. Klicka på Installera för att fortsätta.

Installationsprogrammet kommer sedan hämta och installera Bend, som bara tar en liten stund.

Så snart det är gjort installation, Bend öppnas automatiskt. Du ser startbilden för en stund …

… Och sedan kommer att välkomnas med Bend gränssnittet. Böj är en minimalistisk och vacker textredigerare, så låt oss utforska dess funktioner.

Klicka på Öppna länk längst upp för att öppna en befintlig text eller kod fil, eller helt enkelt börja skriva och ange vad du vill.

Du kommer att märka att Bend har förinställt öppna alternativ för vanliga källkodsfiler, även om det kan fungera med alla textfil precis som Anteckningar.

Tryck på Ny om du vill öppna en annan fil eller börja skriva på en tom sida. Detta kommer att öppna en ny flik, och du kan stänga den genom att klicka på den rosa knappen bredvid namnet om du vill.

Böj är en stor kod redaktör, eftersom det visar radnummer till vänster. Bara klicka och dra från vänster för att välja flera textrader.

Den belyser också syntax i programmeringskoden i olika färger så att du enkelt kan se vad som händer.

Om du vill göra din text lättare att se genom att hålla ner Ctrl-tangenten och bläddra i. Texten i Bend hårdvaruaccelererad, så det gör vackert. Även om du inte är en programmerare, gör Böj en fin och vacker skrift plattform som lyfter fram skönheten i typografi.

Eller bläddra ut att krympa din text. Detta är ett bra sätt att se allt på din sida och hitta ett block av text du letar efter.

Bend gör det lätt att hitta innehåll i filerna. Skriv bara in sökord du vill ha i sökrutan uppe till höger, och termen kommer att belysas, medan resten av texten tonas ut. Tryck på Enter eller klicka på sökknappen igen för att se nästa förekomst av ordet.

Av, om du behöver hitta och ersätta något i filen genom att klicka på Ersätt länken på toppen. Detta kommer att öppna en liten popup där du kan ange termen för att hitta och ersätta, det fungerar mycket på samma sätt som Word Sök och ersätt verktyg.

När du är klar med redigeringen klickar du på Spara för att spara innehållet eller klicka på Spara + för att spara den med ett annat namn. Spara + fungerar som Spara som i de flesta andra program.

När du är klar, kan du stänga eller minimera programmet från länkarna uppe till höger. Böj arbetar med vanliga Windows verktyg också, såsom Aero Snap i Windows 7 också. Observera att Bend inte kommer att uppmana dig att spara filer om du avsluta utan att spara dem, så se till att alltid spara innan du stänger.

Ändra Bend Inställningar

Bend har också flera inställningar som du kan justera dess alternativ sida. För att komma åt dessa klickar du på fliken Böj i det övre vänstra hörnet.

Textredigeraren kommer att virvla ner medan alternativet rutan virvlar in från botten, ungefär som text animationer på Zune och Windows Phone 7.

Det första alternativet sidan kan du lägga till Bend till snabbmenyn i Explorer eller lägga till det i miljön banan så att du kan komma åt den från Kommandotolken lättare. Du kan också kontrollera från uppdateringar här.

Klicka på knappen Sök efter uppdateringar om du vill se om en ny uppdatering finns tillgänglig. Om det finns en, klicka på Ok i popup att installera den.

Bend automatiskt installera uppdateringen och kommer då att uppmana dig att starta om den för att slutföra uppdateringen. Klicka på OK, spara ditt arbete, och starta om den för att ändringarna ska träda i kraft.

Klicka på fliken Plugins på Alternativ för att använda JScript Beautifier och HTML Tidy att göra din webbkoden renare och lättare att läsa.

Eller, på sidan Alternativ kan du ställa din avsikt storlek, slå på radbrytning och stänga av startbilden och animeringar om du vill.

Slutsats

Oavsett om du är en författare eller en programmerare eller behöver bara redigera textfiler ibland är Böj en stor Anteckningar ersättare som betonar din text och gör ditt skrivbord känna sig mer modern.

Om du vill ha fler program som innehåller Metro design, kolla in Zune för PC eller Omnimo Rainmeter tema som ger ditt skrivbord en Windows Phone 7 uppdatera. Du kan även testa den kommande Windows Phone 7 OS på datorn för att se hur det fungerar så bra.

* Uppdatering * – Det ser ut som utvecklaren har tagit bort Bend från CodePlex sidan. Vi försöker ta reda på vad som hänt och kommer att hålla dig uppdaterad!

Hämta Bend för datorn

Länken på CodePlex inte verkar fungera .. allt den gör är att få mig tillbaka till CodePlex hemsida: /

Annat än att det ser ut som en trevlig textredigerare! Men tyvärr jag kan inte hämta det

Länken verkar bruten ..

Vi ingår denna uppdatering i inlägget

* Uppdatering * – Det ser ut som utvecklaren har tagit bort Bend från CodePlex sidan. Vi försöker ta reda på vad som hänt och kommer att hålla dig uppdaterad!

Som ett alternativ, här är Notepad ++

http://notepad-plus-plus.org/

Varför inte använda Perl syntax highlighting?

Ser ganska bra … Jag ska hålla mig till gedit men … även detta var på Lifehacker inte så länge sedan …

Säkert någon måste ha laddat ner detta och fortfarande har det sparats på sin dator? Kan de vill dela det?

http://cid-38dd082d08a09987.photos.live.com/self.aspx/Files/Bend.zip

@guppa

Hej, jag fick det när det var fortfarande från CodePlex, även om detta inte installationen, det är det faktiska innehållet från appen. Njut av!

tack juan

Varför ska jag använda det här om jag har redan Flytande Anteckningar Beta installerat?

@juan: är det något fel med bend.zip?;I Kan inte hitta något inuti, Jag kör Windows XP..

Ja, thx Juan.

Jag dl’d det innan det fick dras från CodePlex, inte alla vill att jag ska ladda upp den någonstans eller lämna det vara ….?

glöm det, är filen i dl’d värdelös. fel kommer upp när du försöker installera det säger inte kan hitta filerna …. de togs bort från CodePlex ….

Jag antar att den här killen inte vill dela sin app med alla

Någon annan som har en installationsfilen eller något liknande, och känns som att dela det? Tack så mycket i förväg.

Någon Ladda upp den någon annanstans, om u har det ….

installatören på CodePlex sida innan det togs bort kräver kontroll från deras server som nu har ställts in på förbjudet, så även om någon laddat upp installations skulle du inte kunna installera det = (jag har bara försökt att installera med den gamla installationsprogrammet. , jag hoppas de kommer tillbaka snart.

Här är en länk till ansökan

http://cubiclegeneration.com/wp-content/uploads/2010/11/Bend.zip

Finns det något sätt för att inte säga / par varje mening. inser att det är html motsvarande säga men det skulle vara bra att kunna växla det från inställningar = D

är denna text Editer enbart för programmerare då? o.o, äntligen fick jag 4,0 ram too..ah väl, kommer att hålla för säkerhets skull.

Tack för läsning och ledsen att bry dig.

Den Pippin var Apples 1995 inträde i spelkonsol marknaden, det var ett misslyckande och endast 42.000 enheter såldes över hela världen.