behöver jag en amazon eko att använda Alexa?

Amazon har gått in överväxeln främja deras kraftfulla och populära röst assistent Alexa, men de flesta människor inte inser: Alexa är mer än bara Amazon Echo.

För att bättre förstå var du kan och inte kan använda Alexa, är det bra att separera mjukvara och hårdvara element. Kort sagt, är Alexa Amazons svar på Siri, Apples röst assistent tjänst. Precis som Siri finns på en rad olika enheter (och existerar oberoende av dessa enheter), är Alexa också.

Alexa är en molnbaserad personlig röst assistent som kan svara på frågor, styra Smarthome enheter med röstkommandon och ger dig trafik och väder uppdateringar, bland många andra saker. Den röst assistent tjänsten är helt separat från hårdvaran.

Eko, å andra sidan, är specifik uppsättning hårdvara som Amazon byggda för att visa upp och leverera Alexa. Utan Alexa, är Amazon Echo enheten en trevlig men dyr Bluetooth-högtalare-med Alexa, men det är en ganska häftigt tillägg till ditt hem.

Men du kan få Alexa på andra än Echo produkter. Visst, i början, skillnaden mellan de två var mycket suddig, eftersom Echo var den enda Alexa-aktiverade produkt på marknaden. Men nu har Amazon expanderat sin interna stabil Alexa aktiverade enheter, och licensierade Alexa plattform för utomhusbruk.

Det finns tre olika produkt nivåer inom familjen av Alexa aktivera enheter. Echo linje, kranen och brand TV linjer och tredjepartsenheter med Alexa stöd.

I Amazonas produktfamiljen, används termen “Echo” reserveras för en specifik klass av Alexa-aktiverade enheter. Alla Echo enheter sport en rad av sju mikrofoner runt toppen av den enhet som alltid är på och väntar på dina kommandon.

Det finns för närvarande två Echo enheter på marknaden: Amazon Echo ($ 180), och mindre (men mycket liknande) Echo Dot ($ 90). Båda utlöses av en väckarklocka ord (oftast “Alexa”) följt av ett kommando: “Alexa, vad är vädret idag”. Framtida enheter som bär “Echo” namne kommer sannolikt har även samma “fjärrområdet” mikrofoner som finns i de tidigare Echo modellerna.

Förutom deras alltid-på Echo linje, har Amazon flera enheter som stöder en modell för samverkan med Alexa push-to-kommando. Även Amazon Tap ($ 130) är också en Bluetooth-högtalare, och är formad ungefär som Amazon Echo, inte bära Echo namn-inte heller har den alltid på att lyssna inslag i Echo linje. I stället måste du trycka på en knapp på kranen för att sätta enheten i lyssningsläge, varefter du kan säga ett kommando.

Fire TV ($ 85) och Fire TV Stick med rösten fjärrkontroll ($ 50) fungerar enligt samma princip. Medan enheten och TV är på, trycker du på mikrofonknappen på din röst fjärrkontrollen för att ge kommandon till Alexa. The Fire TV lineup har också bonus funktionen att visa produktionen av de flesta kommandon som kort på TV-skärmen.

Även Amazon har talat om integration tredjeparts sedan början-dom är spenderat mycket tid att främja Alexa som personlig / Smarthome röst assistent av framtids så har vi nyligen sett en tredje part aktör på marknaden.

Den nyligen släppt Triby bluetooth-högtalare ($ 170) har fullständig integration med Alexa systemet, inklusive vakna ord upptäckt som Echo. Det finns för närvarande ingen bestämd terminologi för tredjepartsenheter för att identifiera sig som röststyrda eller push-to-kommando-så det är upp till dig att noggrant läsa produktbeskrivningen så att du får en produkt som passar dina behov.

Amazon kraftigt främja Alexa som en produkt för tredjepartsenheter, så räkna med att denna marknad expanderar kraftigt i framtiden. Heck, om du har en liten teknisk know-how, kan du även skapa din egen push-to-talk Alexa enhet med en Raspberry Pi.

Även om du kan få tillgång till Alexa från både Amazon produkter och nu tredjepartsprodukter, finns det en plats som du-ganska märkligt, det är ganska svårt att få tillgång till Alexa: telefonen. Trots att det finns en Alexa ansökan tillgänglig för Android, Fire OS och IOS, finns programmet enbart för dig att installera dina Alexa enheter, justera inställningarna på dem, och granska information Alexa aktiverade enheter dela med dig.

Däremot kan du inte använda Alexa appen faktiskt ställa Alexa en fråga. Även om vi är säkra på Amazon har sina motiv för denna design val, hoppas vi verkligen de innehåller funktionalitet i framtiden. När allt kommer omkring finns det inget mer allestädes närvarande än smartphone, och om de vill att så många människor som möjligt integrera Alexa i deras liv (särskilt som ett alternativ till Siri och Google Nu), sedan integrera Alexa rakt in en app människor alltid ha med dem skulle vara ett smart drag.

Märkligt, även om Amazon inte inkluderar tillgång till Alexa tjänsten direkt via sin egen ansökan de uppenbarligen har inga restriktioner för tredje part att göra det. Strax före offentliggörandet av denna artikel den allra första Alexa-mobil app, Lexi ($ 2,99), kom ut för iOS. Förhoppningsvis innebär detta Alexa-baserad röst integration är förutbestämd att bli gemensam plats.

Med någon förvirring över var du kan och inte kan använda Alexa ur vägen, är det dags att fokusera på det roliga saker du kan göra med Alexa-liknande styra hela din Kodi mediacenter med din röst.

Grodor kan bo i grodyngel utvecklingsstadium under längre tidsperioder om miljöförhållanden inte är rätt för sin metamorfos att fortsätta.