betande kor naturligt ansluter sig till?

Svar: de magnetiska polerna

De kanske inte vara känd över hela världen som de ljusaste varelser, men kor vet hur man håller en organiserad besättning. Oavsett om du tittar på en betande hjord i North Dakota eller Nya Zeeland, det finns en sak kor utmärka sig på: att orientera sig, en masse, längs axeln av magnetiska Nord / Syd.

Även om forskarna inte har ett definitivt svar på varför korna ansluter sig till den magneto finns det flera teorier: det koordinerar rörelse bland flockmedlemmar, underlättar fly från ett rovdjur, säkerställer flockmedlemmar betar marken effektivt genom att flytta på samma riktning tillsammans, och det kan hjälpa korna bättre kartlägga deras fysiska miljön om de konsekvent orientera sig i samma riktning.

Bild av Tony Fischer.

Hundar gör detta när pooping samt

Ja verkligen? Hur kommer det sig att i min 62 år, jag har aldrig hört talas om detta? Det är inte som kor tror i tider av fara de har fristad vid Nordpolen eller något … eller hur? Är Santa Claus skyddshelgon av kor?

Du vet jag slår vad om det rör sig om allt järn i stek … pådrivare nötkreatur linje förmodligen upp järn molekyler …

Jag kommer att börja spela med min biffar … Rotera dem lite … för att se om de roterar tillbaka.

Highland kor, känd för sin fria anda och bristande överensstämmelse, poop någonstans.