Douglas Adams beskriver uppfinningen av eBook [video]

1993, Douglas Adams-The Hitch Hikers Guide to Galaxy fame-lånat ut sin kreativa talang och röst till att förklara uppfinningen av Ebook.

Audiosegmentet producerades nästan 20 år sedan av Adams både främja sitt eget arbete i digitalt format och arbete tidigt ebook utgivare Voyager utökade böcker. Du kan märka Adams hänvisar till sin produkt som en PowerBook, ett namn de höll tills de hörde Apple skulle släppa en bärbar dator med samma namn (därefter produkten helt enkelt kallas utökade böcker).

Det omsorgsfullt moderna video medföljande Adams koncis och underhållande beskrivning av boken historia är en animation med tillstånd av brittiska designern Gavin Edwards, som han lämnat till en tävling värd den litterära plattform avsedd att matcha en smart animation med Adams monolog.

[Via Neatorama]

Jag hoppades att det ska göras med hans röst Agrojag.

Hagel till innovationer kommit till oss av Sci-Fi och kreativa hjärnor som Douglas Adams [RIP]

Tack för detta – mycket trevlig.

Vad är häpnadsväckande om Adams är att HHTG sändes första gången på BBC Radio 4 i omkring 1974, inklusive tecken Marvin den paranoida Android. Jag tänker på honom varje gång jag använder min (Samsung) Galaxy.

Häpnadsväckande att tro att saker som Kindle bara blir riktigt populärt nu, trots den teknik och vision att vara runt så länge sedan. Jag tror att det är viktigt att författarna ta ett blad från Adams ‘bok (no pun intended) och erkänna den roll som tekniken kan spela i den litterära världen. Författare som Andrew Tyler Nu tar denna idé vidare, med interaktiva webbplatser för att följa böcker (www.tmotco.co.uk). Leve den innovativa författare!

Bläckfiskar har inte blinda fläckar i sin vision, strukturen i deras näthinnan och synnerverna är sådan att, till skillnad från i ögonen på ryggradsdjur, inte nerverna inte blockera ljus eller på annat sätt störa kontinuiteten i näthinnan.