evoland: ett videospel om video spelhistorik

Webbaserat Evoland är händer ned en av de mer smarta spelkoncept för att komma över våra skrivbord. Spelet i sig är en historia av tv-spel-som du spelar spelet spelet utvecklas från ett begränsat 8-bitars monokrom äventyr i en modern spel.

Du börjar inte att göra något annat än att flytta till höger och samla en skattkista. Det skattkista låser den vänstra knappen (knapparna är konfigurerade i en WASD stil knappsats) som i sin tur gör att du kan flytta runt en enkel enfärgad skogsröjning för att låsa upp resten av nycklarna rörelse. Därifrån du börjar låsa upp fler spelfunktioner, effektivt utvecklas matchen från svartvitt till 16 och sedan 64 bitars färg och låsa upp olika spelfunktioner.

Spelet i sig är kort och kan spelas på ungefär samma tid som du kan titta på en video som täcker grunderna i olika spel förändringar under de senaste 30 åren, men faktiskt spela spelet och tittar på utvecklingen i pågående är betydligt mer givande. Hit upp länken nedan för att ta det för en provtur.

Evoland [via Boing Boing]

Häftigt!:)

Påminner mig om DLC strävan på ett sätt (och andra DLC spel som är tunga och kinden). Jag gillar spel där du tjänar nya mekanik

Wasson Bluff, som ligger i Nova Scotia, Kanada, är hem för de minsta dinosauriespår som någonsin upptäckts, de små utskrifter, knappt större än ett mynt, tillhörde en dinosaurie arter inte större än en rödhake.