geeken skol: lärande Windows 7 – uppgraderingar och migreringar

I den andra delen av vår nya Geek School serien, vi går igenom uppgraderingar och migreringar till Windows 7, ur lära sig att ta certifieringsprov.

Var noga med att kolla in de andra artiklarna i serien (hittills)

Vi gissar att de flesta av er har uppgraderat eller installerat Windows 7 innan, men att lära materialet är egentligen mer om att veta vilken version kan uppgraderas till vilken version och vilka migration verktyg finns tillgängliga än att faktiskt göra stegen. Naturligtvis bör du känna dem också.

Om du redan har ett operativsystem på datorn och du vill uppgradera till Windows 7, har du två alternativ. Du kan antingen uppgradera eller migrera, men detta kommer att bero på vilket operativsystem du kör.

När Windows 7 släpptes, bestämde Microsoft att det skulle vara bäst att begränsa direkta OS uppgraderingar till Windows Vista, och även då finns det vissa begränsningar. I själva verket är dina uppgraderingsalternativ bestäms av den version av Windows Vista datorn körs för närvarande. Här är en tabell över möjliga uppgraderingar.

Ett enkelt sätt att memorera tabellen ovan är att komma ihåg att du måste uppgradera till en motsvarande version av Windows 7, eller bättre. Du kan till exempel inte uppgradera från Windows Vista Ultimate till Windows 7 Home Premium.

Tyvärr kan du inte göra uppgraderingar tvär arkitektur heller, så om du kör en 32-bitarsversion av Windows Vista kan du bara uppgradera till en 32-bitarsversion av Windows 7. På samma sätt, om du kör en 64- bitarsversion av Windows Vista kan du bara uppgradera till en 64-bitarsversion av Windows 7. Om du upptäcker att du behöver gå från 32-bitars till 64-bitars eller vice versa, måste du göra en migrering istället.

Det är också praktiskt att veta att hårdvarukraven mellan Windows Vista och Windows 7 inte ändra mycket, så om en dator är kapabel att köra Windows Vista är kapabel att köra Windows 7.

Så vad händer om du inte kör Windows Vista, är allt hopp förlorat? Tja, inte exakt, om du råkar köra Windows XP, har du möjlighet att migrera till Windows 7. Det finns två metoder för att utföra en migrering. Låt oss ta en titt.

Att göra en sida vid sida migration innebär två olika datorer: den gamla dator som kör Windows XP samt en ny dator som kör en ren installation av Windows 7. Du kan sedan använda ett verktyg som WET (Windows Filöverföring) eller USMT (User State Migration Tool) för att flytta din profil och data från den gamla maskinen till den nya. Detta kan göras över nätverket eller via USB.

När du gör en Torka och Ladda migrering du bara hantera en enda dator. I ett nötskal du använda antingen WET (Windows Filöverföring) eller USMT (User State Migration Tool) för att säkerhetskopiera din Windows XP-profil och data till något som liknar en nätverksresurs eller USB-minne. Du formatera sedan maskinen och göra en ren installation, och slutligen återställa dina data.

Som ni kan se, migrerar från ett operativsystem till ett annat skiljer sig något från uppgraderingen på plats stil. Låt oss ta en närmare titt på skillnaden.

Den största skillnaden mellan en uppgradering och en migrering är vad som överförs från det gamla operativsystemet till den nya. När du gör en uppgradering, alla installerade program, är din användarprofil inställningar och filer på datorn överförs. Å andra sidan, när du gör en migration, bara din användarprofil och filer överförs, innebär det att du måste installera om alla dina program.

Det finns två verktyg som vi kan använda för att hjälpa oss att migrera data, Windows Filöverföring och User State Migration Tool. Det finns ingen verklig skillnad i vad de gör, vad du behöver veta är att USMT är ett skript kommandoradsverktyg, medan WET är ett GUI baserat guiden. Som sådan USMT används i företagsdistributioner, medan WET används i hem och småföretag.

Med Windows Filöverföring är riktigt, bra, lätt. För att komma igång pop Windows 7 skiva i din gamla dator och navigera till

D: \ support \ migwiz

Sedan starta migwiz.exe

Du kommer omedelbart att visas vad du kan överföra till din nya dator. Klicka bara på Nästa för att fortsätta.

Det finns många sätt du kan överföra dina inställningar, men vi kommer bara att gå med USB-metoden.

Vid användning av USB-metoden, av någon anledning de fortfarande ber dig bekräfta detta är den gamla PC.

Här kan du se jag har en enorm 5 kb av textfiler Jag vill ta till min nya Windows-installationen. När du klickar på nästa du blir tillfrågad om du måste spara filen. Välj din USB och vänta på att exportera alla dina data.

När exporten är klar tar din USB köra över till Windows 7 dator och kör filen. migreringsguiden öppnas automatiskt och du kommer att kunna välja det du vill importera.

Det är allt som finns att det, nu är det bara att vänta på att importen till slut.

När det har slutföra kan du välja att se vad som förs över.

Som ni kan se det köpte mitt användarkonto liksom 25 av mina dokument.

Precis som någon skola, har vi läxor för dig. Här är ett par saker som du bör veta

Håll ögonen öppna i morgon för vår nästa uppdatering, där vi förklarar om hur du konfigurerar enheter i Windows 7.

Om du har några frågor kan du tweet mig @taybgibb, eller bara lämna en kommentar.

Verkligen hoppas att denna serie / skola går avståndet. Hittills dess varit mest om saker som jag vet eller är bekväm med, men det kommer att förändras mycket snart. Tack för att göra detta.

Mellan Dong Ngo av CNET och HowToGeek dessa är de två användbara webbplatser på “nätet. Bra jobbat!

hej försöker förstå vad du nämner “Om du upptäcker att du behöver gå från 32-bitars till 64-bitars eller vice versa, måste du göra en migrering i stället”

http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/Transfer-files-and-settings-from-another-computer

bara lite förvirra eftersom Microsoft säger att du inte kan migrera

@SpiderLucci Ja jag borde ha kanske varit lite tydligare på det, vad jag menade var att du måste manuellt flytta dig filer i stället för att göra en inplace uppgradering, ive uppdaterat artikeln att göra det tydligare. Tack för frågan!

Yah vet, det är lättare att dual boot Linux som går igenom allt detta rigamarole eller ännu bättre lättare att över installera Linux.

Inga problem … du gör ett bra jobb och älskar det 🙂

@ Mike

I artikeln anges tydligt “… Uppgraderingar och migreringar för Windows 7, ur lära sig att ta certifieringsprov.”

Berätta där Linux kommer in i den? Du fanboys “bara kan inte förstå att de flesta människor inte kunde ge ett dugg om det, oavsett hur bra / dåligt det är.

Detta riktar sig till dem som i öka sina kunskaper om Windows operativsystem!

Bra grejer, ser fram emot resten.

Tack så mycket, egentligen du gjorde ett bra jobb, gå vidare, vi väntar på fler insatser 🙂 Tack igen.

Så i slutet av den här artikeln och människor fortfarande vet inte grunderna råda dem att packa sin dator i rutan och returnera den till den plats de köpte den.

Hej, någon information du kanske vill kolla in …. http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc722055(WS.10).aspx

Pica är en sjukdom som kännetecknas av en önskan att äta non-food såsom krita, papper, lera, jord och andra icke-närande material, det förekommer oftast hos små barn, gravida kvinnor och personer med utvecklingsstörning.