gör jag verkligen måste dra mitt kabelmodem i minst 10 sekunder?

Du har hört det gång på gång från personal teknisk support: “Okej, låt oss dra ditt (router / modem / tidsmaskin) för X antal sekunder, och sedan koppla in den igen …” men varför exakt gör du det och spelar det någon roll om du gör det för 10, 20 eller 30 sekunder (om det är viktigt alls)?

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Superuser läsare Swish vill veta varför just han alltid är instruerade att dra saker

När du ringer support häromdagen sa han till mig att återställa mitt DSL-modem genom att dra ut ström, lämna ut det i 10 sekunder, och sedan koppla in den igen. Detta är något som jag har hört många gånger med olika typer av utrustning. Jag har också hört det i förhållande till datorer. Att när du stänger av den, bör du vänta minst 10 sekunder innan du slår på den igen.

1. Varför inte bara koppla in den igen på en gång?

2. Varför 10 sekunder, i stället för, säg … 3 eller 30?

3. Om du verkligen, alltid göra detta bara med vissa typer av utrustning, bara under vissa omständigheter, eller är det bara en “myt” som folk har sagt så ofta att de tror att det är faktum?

Dessa är alla giltiga frågor: varför vi gör det och gör det även hjälpa?

Superuser bidrags Phoshi erbjuder en stor, koncis anledningen till att det är ett giltigt förfarande

En hel del av modern teknik innehåller kondensatorer! Dessa är som energi hinkar, små batterier som fyller upp när du sätter en ström genom dem och beviljar annars. 10 sekunder är den tid det tar de flesta kondensatorerna ladda ur tillräckligt för elektroniken dom driver att sluta arbeta. Det är därför när du stänger datorn av vid väggen, saker som en lysdiod på ditt moderkort tar några sekunder att försvinna. Du har förmodligen kunde vänta en annan tid, men 10 sekunder är den kortaste tid du kan vara säker på att allt är urladdat.

Varför driver helt nere enhets frågor hänger på hur data lagras tillfälligt i det. En typisk modem eller router har två typer av minne: icke-flyktigt minne (NVRAM) och vanliga gamla Random Access Memory (RAM) som den typ i datorn. Routern stövlar utanför kod som lagras i NVRAM och sedan använder RAM precis som din dator skulle skriva tillfälliga variabler, köra kod, etc. Genom att helt stängs av enheten och låta elektriska laddningar försvinna, är RAM torkas och på omstart av anordningen, mikro operativsystemet i anordningen har tydliga RAM för att använda.

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Så det är därför min bärbara laddningslampa lyser i ungefär en minut när det är avstängd och laddaren tas bort.

Japp! Det är också därför Techs berätta att stänga i minst 30 sekunder för en PC, när du försöker lösa problem. Jag kan inte säga hur många gånger jag har haft användare försöker göra en “omstart”, när jag sa “Shutdown”, av denna anledning. När jag fick dem att göra rätt åtgärd har problem brukar lösas.

Genom att helt slå av strömmen till anordningen och låta de elektriska laddningarna försvinna, är RAM torkas och, på omstart anordningen, mikro operativsystemet i anordningen har tydliga RAM för att använda.

Men säkert routern våtservetter RAM när det initieras så att den inte behöver RAM som ska torkas, eftersom dess “städas” när det initieras.

Man skulle kunna tro att programmeraren alltid skulle rensa RAM. Men om ditt antagande är enheten börjar från en avstängd tillstånd, varför bry sig om att klara det? Jag har hittat av egen erfarenhet att vänta denna korta tid innan du ansluter något tillbaka i rensar upp en massa slumpmässiga problem vs koppla ur och omedelbart ansluta den igen. Men din körsträcka kan variera.

Jag kopplar allmänhet modemet och routern, vänta 10 sekunder, plug modem igen, vänta 30 sekunder för att initiera och sedan koppla in routern, fungerar ganska bra, och ger all utrustning tid att komma igång ordentligt.

Jag har alltid undrat om det var möjligt att torka RAM utan att behöva stänga av datorn. När det finns problem med datorn, skulle det vara trevligt att kunna torka minnet ren, i farten. Någon som vet om det är möjligt?

Visst finns! Öppna fallet (med datorn på) och ta bort RAM. Du kommer förmodligen få en elektrisk stöt och dör, men.

Oh yeah, och glöm inte att jorda dig själv först annars kan kortsluta eller på annat sätt döda din mobo / Ram.

Oroa dig inte! RAM-Sponger använder ny innovativ teknik för att rengöra din RAM i blink of an eye! Bonus-Du kan tjäna pengar på samma gång! Det är enkelt! Först satte garantier i shredder.Next, köpa livet insurance.Then, blanda tvål och vatten för att göra tvålvatten och börja skura RAM med fingrarna med datorn är on.Ideally, en bit av tvål kommer att få på CPU och motherboard.Get en kär att tjäna pengar på din livförsäkring! Det är så enkelt!

Det är vad det är tänkt att göra, ja. Men router RAM och PC RAM både ibland gör “hålla på” till slumpmässiga data medan drivs upp, även under en omstart, om strömmen aldrig avskurna.

Det finns program där ute som gör “Memory Optimization” eller Memory Återvinning den sortens göra detta. Men det gör inte alla RAM. I en dator, händer allt i RAM – även operativsystemet. Så om du var verkligen rensa ut alla RAM, även för en millisekund, skulle datorn kraschar – hårt.

Så, i bästa fall, kan du hoppas på att återta RAM tilldelning från program med minnesläckor – men mer än så betyder något måste krascha.

Agera nu och få fiffiga tangentbordet vakuum för liten avgift på $ 29,95!

Ja, faktiskt, skulle systemet kraschar om alla RAM var torkas ren. Men har inte någon utformat ett program som gör det möjligt för en att selektivt välja vilka delar av RAM för att torka och därmed hålla datorn i drift? Tricky, utan tvekan, men ändå ganska önskvärd liten app.

När du arbetar med min router, alltid säger att göra en hård (30/30/30) återställning. Det är där du håller i återställningsknappen med ett gem, i 30 sekunder, sedan dra ur strömkabeln i ytterligare 30 sekunder, fortfarande håller på återställningsknappen, sedan åter koppla in strömkabeln, fortfarande håller återställningsknappen för en annan 30 sekunder. Det torkar helt allt från routern och återställer till fabriksinställningarna. Efter att jag måste återinstallera DD-WRT firmware jag hade lagt på det och sätta hela mitt hus igen, så jag gör bara detta som en sista utväg!

Det skulle vara riktigt, riktigt, riktigt lättare att bara: Stäng PC down.Remove strömkabel (om det är en bärbar dator, ta ur batteriet också) .Wait några sekunder (minne rensar) Starta ett de PC.Takes om två minuter, och har den svala bieffekt av att installera alla väntande uppdateringar för Windows.

Felet i din logik är att om du inte stänga tillräckligt länge, RAM inte blir helt torkas och enheten aldrig initierar, så det blir aldrig en chans att torka RAM. Tekniskt sett är uttalandet fel – ett program aldrig förutsätter RAM “torkas”. Det skriver alltid datavärdena det förväntar sig att hitta senare i RAM, vare sig det är tal eller alla nollor.

Men det är inte det verkliga skälet till väntar på att åter-power en enhet. I verkligheten finns det en liten återställningskrets i mikroprocessoranordningar som känner av när utbudet ökar kraft- och når rätt spänning (ar), sänder sedan en puls för återställning av mikroprocessorn.

Om du inte stänga tillräckligt länge, förblir spänningen hög nog att återställningskretsen detekterar aldrig en ökande spänning och aldrig sänder denna puls för att återställa mikroprocessorn. Vid den tidpunkten kunde RAM ha skadats av strömavbrott och / eller mikroprocessorn bara börjar löpa från en slumpmässig plats i minnet eftersom det var aldrig återställas. Det räcker för att hänga enheten.

Det finns ingen standard som definierar hur snabbt ett nätaggregat ska släppa det är spänningar till noll, men USA: s tekniska folk vet av erfarenhet att nästan alla enheter helt kommer att ha avstängd efter 30 sekunder. Det är verkligen en lite overkill (längre än nödvändigt) för många enheter, men det finns inget bättre sätt att vara någorlunda säker på att någon given anordning kommer initiera ordentligt.

Det är den verkliga orsaken till att driva ner och vänta 30 sekunder innan du slår tillbaka har blivit en tumregel. Det halv minut kan verka som en evighet, men det är mycket snabbare än att vänta 10 eller 15 sekunder, slår upp, räkna ut att enheten har hängt, sedan driva tillbaka och vänta hela 30 sekunder efter alla.

Neptunus upptäcktes 1846, men tack vare sin extremt långa omloppsbana runt solen, inte återvända till den plats som det upptäcktes förrän 2011-165 år senare.