hacka solens ljus med dubbla lysdioder för att öka körtid

Denna effektiva men krånglig hacka hänger på att ersätta LED i din vanliga soldriven trädgård ljus med två lysdioder för att förlänga batteritiden.

När två lysdioder är kopplade i en krets de drar mindre total effekt men utgången av de två något nedtonade lysdioder är nästan omöjligt att särskilja en enda. Tester på projekt blogg BigClive gav en körning förlängning av cirka 25%. Hit upp länken nedan för att se hur enkelt det är att knäcka öppna en billig sol ljus och uppgradera lysdioderna.

Hacka din Solar Garden Lights [via Hack A Day]

Så … två gånger spänningen, mer än hälften av nuvarande?

P = IV

Om V blir 2V och jag blir (1/2) * Jag som skulle vara samma … Jag tror att jag missat något ..

Ja det är du. Spänningen ändrades inte. Att sätta två lysdioder i serie ökar motståndet, vilket sänker den ström som passerar genom dem. Mindre ström innebär mindre batteriet laddas ur.

Medan mängden ljus tas ut av de två lysdioderna är ljusare än jag hade förväntat mig, men jag skulle inte gå så långt som att säga att de är så gott som indisinguishable. Skillnaden i de områden belysta i bilderna är ganska märkbar. Om slutanvändaren anser att även den reducerade belysningen kommer att uppfylla användarens behov, då detta skulle vara ett mycket värdefullt hacka.

Jag har inget behov av dessa slags ljus så jag inte tänker på att experimentera (jag har andra saker på min tallrik tigger om uppmärksamhet) men jag undrar om PV på lamporna skulle kunna ta ut en större NiMH (större kapacitet, inte högre spänning). En LSD NiMH troligen inte skulle behövas men Sanyo Eneloops är kända för sin långa livslängd (upp till 1500 urladdnings / laddningscykler nu).

@Alex

Du verkar glömma att spänningen inte ändras. V (eller E) har inte förändrats, bara “belastning” (R) har. Det kan ta lite mer ström (I) för att skjuta “genom” lasten men enligt författaren det inte. Detta kan ha något att göra med den främre förspänningen som förra gången jag såg, är endast 0,7 volt för att någon LED att börja lysa.

Det som gör det skumt är att enligt Kirchoff “s spänningslag (som summan av alla spänningsfall i en komplett krets är lika med totala spänningskällan) som vi tänker på lysdioder som statiska motstånd. Och i viss grad, är de. Men dessa “motstånd” verkligen förändras i värde mer eller mindre av dem du lägger i serie. Det är vad jag tror att du (och jag) hålla glömska.

Först några enkla relevanta fakta, – LED är i huvudsak konstant spänningsanordningar, vilket gör dem lite knepigt att driva ett effektivt sätt. När emmitting ljus, kommer de att ha en väsentligen konstant spänning, som är beroende på vilken typ av LED men ligger typiskt inom intervallet 1,7 V till 4.6V. Endast normala (icke ljusemitterande) dioder har en 0.7V droppe. I en enkel batterikrets, måste du använda en resister att begränsa strömmen, vilket innebär att energin som förbrukas i motståndet försvinner. Om lysdioden har en 2V droppe och du använder en resistor och 2 × 1,5 V batterier i serie, kommer 33% av batteriets energi att gå förlorad till motståndet.

– Alex är på rätt spår i den meningen att genom series’ing upp lysdioderna, fördubblar spänningen. Så på framsidan av det, om den nuvarande inte halveras, kommer det att finnas mer strömförbrukningen och därmed större batteriet laddas ur.

– LadyFitzgerald är också på rätt väg även till synes säger något helt annat (spänning ändras inte).

Anledningen är att detta är inte en enkel Ohms lag problem på grund av det faktum att strömkällan är en switchat nätaggregat. En switchade försörjningen har ett par goda egenskaper som är användbar här. För det första kan den variera sin spänningsutgång och för det andra att det är effektivt. Istället för att bränna uppstart i varierande motstånds (t ex POT) eller spänningsreglering IC (som är omtyckt kontrollerade motstånds), är den spänningsstyrda genom att ändra frekvensen och använda en spole som en energilagring och återvinningsanordning för att öka spänningen.

Varje nätaggregat har en källimpedans och du får maximal effektivitet genom att matcha belastningsimpedansen till källan impedans. Min gissning är de två lysdioder i serie måste ha en bättre matchning “impedans” till leverans, men impedansen är en mer komplicerad koncept när switchade leveranser och icke-linjära enheter som dioder är i kretsen.

Förresten, är författaren att mäta strömmen på batterisidan av switch-mode försörjningen. Batteriet kommer att vara konstant spänning, så minskade ström medel minskad energiförbrukning och ökad batteritid, enligt uppgift från LadyFitzgerald.

Den genomsnittliga personen har cirka 18,5 kvadratfot ytmaterial sin kropp.