hitta gratis eller billig indiemusik på amie street

Denna artikel skrevs av vår egen Mysticgeek, ett stort musik.

Som många av er vet att jag är ett stort musik och har täckt flera musikprogram och webbplatser. Idag ska vi ta en rundtur i Amie Street, min favoritmusik plats på nätet … det finns flera saker som gör detta till en stor plats, men det viktigaste är att all musik börjar gratis!

Priserna bestäms av populariteten av musik – sångerna börjar fri, och sedan eftersom fler människor ladda ner dem de ökar i pris till maximalt $ 0,98. All musik är DRM-fria MP3-format, och kommer att arbeta på i stort sett alla musikspelare som helst.

Jag tror att det gör surfandet sin musiksamling så trevligt är det sätt på webbplatsen är inställd. Du kan helt enkelt lyssna på smakprov av albumspår och fortsätter att bläddra runt på webbplatsen med en separat aktör på botten av webbläsaren, vilket leder till en mycket trevlig upplevelse.

Lägga pengar på ditt konto är en mycket enkel process och du kan lägga till så lite som $ 3 vid en tidpunkt, med kreditkort eller Paypal. Om du hittar ny cool musik $ 3 kan gå långt!

En annan cool funktion de lagt är ett online musikspelare där du kan lyssna på hela ditt musikbibliotek.

Också en gång i veckan får jag ett mail från Amie Street föreslå ny musik, och varje så ofta de innehåller gratis nedladdning av musik.

Om du är en musiker eller har ett band för att främja, det finns en konstnärer ladda sidan för dig att få dina låtar på Amie Street. Här kan du ladda upp din musik, skapa albumomslag, och ge information om din musik.

Som om allt hittills inte var tillräckligt kallt, kommer Amie Street lägga pengar på ditt konto för att köpa ny musik när du bjuda in vänner som går eller rekommendera musik som blir populär.

Om du är en avslappnad eller hård kärna musik, du kommer att ha mycket roligt på Amie Street upptäcka musik!

Vi satte sig ner och pratade med Joshua Boltuch, en av grundarna av Amie Street, att ta reda på mer om deras service och vad de har att erbjuda. Här är vad han hade att säga

HTG: Låt oss börja med din position eller titel på Amie Street och hur länge har du jobbat med det?

Jag är grundare och CMO av AmieStreet.com. Jag började Amie Street 2006 med två college vänner medan vi var alla pensionärer vid Brown University.

HTG: Vilken typ av bakgrund har ni fortsätter upp till lanseringen Amie Street?

Vi började Amie Street vår sista år, så långt som formell utbildning eller erfarenhet inom branschen, inte mycket. Jag arbetade för Warner Bros för en sommar under college och har en kandidatexamen i litteratur från Brown. Jag har alltid varit en mycket ivrig musik, lyssna på alla typer av musik och kommer att se massor av utställningar. Jag tror att denna passion för musik är vad som ledde oss att starta Amie Street.

HTG: Vad är din vision för Amie Street? Vad ser du det som nu och hur skulle du vilja se det under de kommande åren?

När du behöver ny musik, huvudet du Amie Street. Och om du vill tillbringa två minuter eller två timmar, kan du lätt hitta bra ny musik som du kan spela från vilken enhet som helst.

Vi kommer alltid att fokusera på att förvärva nytt innehåll för våra kunder, vilket gör att vi gör vårt bästa för att få allt de kan tänkas vilja. När det gäller nya funktioner, design och tjänster, kommer vi att fortsätta att lyssna på våra kunders behov och önskemål, eftersom de är alltid sista ordet.

HTG: Personligen älskar jag hur webbplatsen är inställd för att lyssna på låtar från artisten samtidigt kunna surfa på webbplatsen. Var denna del av planen? För att användaren har en trevlig upplevelse samtidigt på platsen.

Ja verkligen! Vi är en upptäckt service och den funktionen hjälper verkligen människor att hitta ny musik snabbt. Du kan studsa runt från Amie Street Charts sidan, till din personliga rekommendationer sida, allt medan du lyssnar på en spellista med de bästa jazzlåtar 2008. Då som din surfa på låten lyssnings fångster er uppmärksamhet, och det är just där längst ned på skärmen för dig att klicka på och ladda ner. Vi gjorde faktiskt en viktig plats omforma somras, basera våra förbättringar på ganska omfattande “Voice of Customer” forskning. Det var en idé som kom från ett antal av våra kunder.

HTG: Alla är kritisk musikbranschen dessa dagar och deras långsamma att anta Internet-teknik, hur man förhandlar med skivbolag för att erbjuda album som kommer att vara fri från den tid de är listade?

Det fanns säkert någon utbildning inblandade, förklarar att ha de första nedladdningar vara fri säkerställer att musiken kommer i händerna på de mest passionerade fans som kommer att evangelisera, så det kommer att hjälpa din försäljning inte skadar det. Och som Amie Street har vuxit det har blivit mer av en no-brainer för etiketter som de ser det konkurrenter att tjäna pengar på Amie Street, men det kom inte direkt. Så för all kritik i branschen fanns etiketter som var villiga att sätta sin musik på Amie Street när vi just hade börjat och inte har en meritlista, och de förtjänar beröm för att vara öppen för nya idéer och försöker dem.

HTG: Jag märkte nya Web Player som låter dig lyssna på alla låtar nedladdade, finns det någon plan för en nedladdningsbar spelare?

En nedladdningsbara spelare är för närvarande inte på gång, men vi funderar på hur vi kan placera Amie Street på skrivbordet och utnyttja musik människor redan äger för att bättre hjälpa dem att hitta ny musik.

HTG: Finns det något annat du vill lägga till eller förklara för våra läsare?

Jo, jag tycker det är värt att nämna att Amie Street är absolut en inhemsk D.I.Y. företag, och att det startades och upprätthålls av en grupp unga musiknördar, ser vi Amie Street som en unik musiktjänst som ger både fans och band för att delta i en rättvis och dynamisk marknad. Det är ett roligt och enkelt sätt att upptäcka musik, utan plundra din plånbok, och folk vet att de direkt stöder konstnärerna de åtnjuter.

HTG: Tack så mycket för din tid att besvara våra frågor!

Tack!

Besök Amie Street på amiestreet.comz

Redaktörer OBS: Detta är en översyn av en kommersiell tjänst som också erbjuder gratis indiemusik. Detta är inte en sponsrad översyn och vi gör inga pengar från att hänvisa dig – detta är bara en webbplats som vi råkar verkligen gillar.

Det tog Lord of the Rings kostymörer större delen av två år för att göra alla kostymer för filmen och i den process som de handgjorda 6,2 miles (10 km) till ett värde av chainmail länkar.