Hur aktiverar jag silverlight i Google Chrome version 42 och senare?

Vi tittar mycket på vår favorit TV-serier och filmer i våra webbläsare dessa dagar, men vad gör du när du inte kan titta på videor i din favorit webbläsare? Dagens Superuser Q & A stolpen hjälper en frustrerad läsare få Amazon Instant Video arbetar i Google Chrome igen.

Dagens Frågor och svar session kommer till oss med tillstånd av Superuser-en uppdelning av Stack Exchange, en community-driven gruppering av Q & A webbsidor.

Superuser läsare Louis vill veta hur du aktiverar Silverlight i Google Chrome version 42 och senare

Jag har Silverlight 5 installerat på min Windows 8.1 64-bitars dator. När jag försöker titta på Amazon Instant Video, jag får en som uppmanar mig att installera Silverlight för bättre kvalitet. Jag kan inte heller få Silverlight tester för att köra.

Det är inget fel med min installation, jag måste bara använda Internet Explorer för Silverlight-baserade visning.

Hur gör du aktiverar Silverlight i Google Chrome version 42 och senare?

Superuser bidrags TD.512 har svaret för oss

I september 2013 meddelade Google sitt beslut att flytta bort från stöd för NPAPI (Netscape Plugin Application Programming Interface). I Google Chrome 42 är NPAPI inaktiverad som standard, vilket underkänna plugins som Silverlight och Java. Threat Report förklarar: “NPAPI s 90-eran arkitektur har blivit en ledande orsak till hänger, kraschar, säkerhetsincidenter, och kod komplexitet.”

Det finns andra API: er som företag som Microsoft och Oracle kan använda för att modernisera sina webb-plugins och man kan förvänta sig att de ska uppdateras för att stödja dessa alternativ. Men nu, enligt den här artikeln från Microsoft, Microsoft Silverlight kanske inte fungerar i senare versioner av Google Chrome, så du kommer att behöva göra följande

Har något att tillägga till förklaringen? Ljud av i kommentarerna. Vill du läsa fler svar från andra tekniskt kunniga Stack Exchange-användare? Kolla in hela diskussionstråd här.

Jag försökte göra detta ett par veckor sedan och det verkar inte fungera för Amazon video.I har mina amazon inställningar för att använda Silverlight.Disabling krom flash plugin hjälpte inte eftersom webbläsaren berättade då jag saknade blixt.

Den enda stjärntecken som representeras av ett föremål är Libra (fjällen).