hur dns fungerar [video]

Vill du ha en enkel och visuellt sätt att förklara DNS till en nyfiken vän eller cubemate? Detta rena och enkla kort video gör ett bra jobb att lyfta fram exakt vad som händer under en typisk DNS begäran.

Förra månaden vi förklarade vad DNS är och visade varför du kanske vill använda alternativa DNS-servrar, denna korta video fungerar som en utmärkt visuell följeslagare för vår artikel.

Hur DNS Works [YouTube]

… Killen i VID har ingen mun

…. & Han har en ganska skrämmande / livlös vänster öga.

Häftigt jag helt förstår det nu! ^^ Tack så mycket !!

DNS = telefonboken.

Mer som en telefon-bok med snabb updatability och distribution.

Har ändra DNS-server inverkan sidan hastigheter?

@Nick, Gör Ändra DNS inte påverka sidladdningshastigheten men det kommer att påverka sida starttid! Det betyder: Din webbläsare svar på din förfrågan (öppna en sida) snabbare att föra den vidare! men när det börjar laddar dess hastighet kommer att bero på nätverkstrafiken fart!

förändras också DNS ​​till kända och säkra DNS-servrar gör din webbsurfning säkrare och mindre väntar mellan din begäran om att se en sida och svar från DNS med deras IP-talet. Men ibland! en säker DNS sever inte innebära att det kommer att vara snabb DNS-server för dig nätverk !!

Faktum är att du har att jämföra alla eller vissa DNS-servrar i nätverket själv! en av de bästa och enkla och gratis verktyg för att göra det är DNS Benchmark. du kan få det härifrån: http://www.grc.com/dns/benchmark.htm även denna webbplats har några online testsidor för kontrollera ditt nätverk och DNS säkerhet och enorma information om dem!

till exempel. Dessa två företag har säkra DNS-servrar, ——–, Comodo: http://www.comodo.com/secure-dns/;——–;8.26.56.26;8.20.247.20 ; ——–; Symantec: https://dns.norton.com/dnsweb/homePage.do;——–;198.153.192.1;198.153.194.1

och snabba (i de flesta fall!) och välkända DNS-servrar, Open DNS: http://www.opendns.com/opendns-ip-addresses;——–;208.67.222.222;208.67.220.220; 208.67.222.220, 208.67.220.222, Föräldrakontroll, 208.67.222.123, 208.67.220.123, IP6; 2620: 0: ccc :: 2, 2620: 0: ccd :: 2, ——–; Google: https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using;——–;8.8.8.8;8.8.4.4

Jag hoppas att dessa hjälpa dig!

Min sorgliga erfarenheter med “DNS”: Minst en gång om dagen får jag ett meddelande “DNS-inställningen har förändrats” … efter som är oförmögen att ansluta till Internet, helt låst ut. Enda sättet jag komma runt det är genom att återställa en tidigare sparad bild. Jag tar många bilder varje dag, som jag vet kommer sannolikt att få det budskapet snart.

@ Fermier: det är möjligt att ditt system är infekterad med en DNSChanger malware. Köra en scan, det finns “DNSChanger Removal Tools” för att åtgärda detta problem.

@fermier

bredvid vad “r”! sagt, det kommer att vara bättre att ha några Anti-Virus i ditt system. Om du använder gamla PC med inte mycket minne installerat på det! och du rädd för att förlora en del prestanda! fortfarande kan du installera några av dessa program utan realtidsskydd.

För första delen, Avira och Avast är bra. Båda har fria upplagor och de är stora i sina jobb! Jag testade måste av dessa program så jag kan sade att dessa två kan göra jobbet åt dig …!

För andra delen, är Malwarebytes Anti-Malware bra program att ha! Dess fria versionen har inte realtidsskydd så din förmodligen gamla dator inte kommer att lida! och när du vill du kan köra sin scan manuellt!

dessa är länkar för nedladdning av fria versioner av ovanstående program, * Avira Free Antivirus, download.cnet.com/Avira-Free-Antivirus-2013/3000-2239_4-10322935.html; * Avast Gratis Antivirus; http: // www.avast.com/download-software;* Malwarebytes Anti-Malware, download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html

Det är inte viktigt vilken du väljer bas på dina behov! men samtidigt eller efter indrypning, om de ber om registrering, välja gratis registrering för att aktivera din fri licens!

Dessutom, om du väljer att installera Avira, glöm inte att: 1) välj “anpassad” installation, 2) avmarkera alla verktygsfält det erbjuda dig! (Speciellt Fråga eller SearchFree eller …), 3) på konfigurationsguiden. Inställd nivå “före heuristisk” High, 4) på ​​konfigurationsguide: Kontrollera “Markera allt” på “hot kategorier”, och inte ändrar något annat!

Lycka till

Mupparna är nästan alltid vänsterhänt, det är på grund av det faktum att de puppeteers som styr dem använda sin dominanta hand (oftast rätt) för att styra huvudet av dockan och deras icke-dominanta handen (vanligen vänster) för att styra staven som förflyttar Muppet hand.