hur man kommer åt dina maskiner med hjälp av DNS-namn med dd-wrt

Vi har visat dig hur statiskt att ställa in IP-adresser i nätverket, nu låter flip att DNS omkopplare för extra elegans och användarvänlighet. Dagens guide visar dig hur man kommer åt dina maskiner med DNS-namn på din DD-WRT aktiverad router.

Bild av Henk L

På vår Ställa in Static DHCP på din DD-WRT router guide, har vi talat om att se till att dina kunder alltid får samma IP-adress från routern. Så nu om du vill komma åt en av maskinerna i nätverket, eftersom du vet att det är IP, kan du använda det … men med hjälp av IP-adresser bara inte har samma elegans som använder namn. Dessutom, med nyttan av “statisk IP” s minskande på grund av ökningen av UPnP och besväret att inrätta “statiska reservationer” (att behöva hitta MAC och både) … Vad händer om du inte vill komma ihåg IP-adresser på alla;? Det är där DNS kommer in.

Du försöker att nå från en maskin / enhet i nätverket till den andra med hjälp av dess IP-adress (med hjälp av ping till exempel) och det fungerar. Men när man försöker att göra samma sak med hjälp av att det är värdnamn som “mydesktop” eller “mylaptop”? det är en hit och miss … ibland fungerar …. vanligtvis inte …: \

Enheterna inte vet vem och hur de ska fråga efter “namn” till översättning “IP”, eftersom de saknar en nyckel konfiguration “DNS-suffixet”.

När en dator behöver översätta ett namn till en IP-adress (som kallas “lösa”) har ett par olika sätt att göra det, är ett av sätten att ställa en Domain Naming System (DNS) server. Men för att kunna göra detta, måste kunden ställa frågan i form av en “Fully Qualified Domain Name” (FQDN).

En FQDN består av värdnamnet som “mydesktop” och DNS-zon den tillhör gillar “geek.lan”. Så i vårt exempel, skulle FQDN för värdarna vara “mydesktop.geek.lan” och “mylaptop.geek.lan” respektive. När en klient inte har “DNS-zonen” till hands, är det inte fråga DNS om en “platt” namn (ett namn som inte anger “DNS-zonen”). Det vill säga att faktiskt nå din värd vid namn, skulle du behöva pinga “mydesktop.geek.lan”,. Men om DNS-suffixet definierades på något sätt (antingen manuellt eller automatiskt), kommer kunden automatiskt att försöka lägga dessa till den anmodade värdnamn och frågar en DNS-server om det kan hjälpa till med beslutsamhet,. med detta sagt, om DNS-suffix inte definieras, inte kunden försöka ta reda på namnet på egen hand, med hjälp av en “DNS-sändning” . Problemet med detta är att inte alla klienter är konfigurerade för att svara, eller faktiskt konfigurerade för att medvetet inte svara på en sådan begäran. Däremot skulle det helt enkelt vara irriterande att ange FQDN varenda gång.

För att få full infrastruktur som kommer att åtgärda detta problem, behöver man bara ställa in “DNS-suffixet” på “DHCP-scope” av * routern. Detta kommer att både göra det så routern kommer nu att ha en “dynamisk DNS” server tjänst som kunderna kan registrera sig, göra det så DHCP-tjänsten det själv kommer att göra samma sak för ingen-själv registrera värdar och leverera “DNS suffix “som en del av” DHCP “ges till kunderna. Därför gör hela lösningen en självgående, standard beter lösning som löser alla problem i ett misslyckas svep …. snyggt, A?

* Vid användning av DD-WRT … med andra routrar, kan din körsträcka variera.

För att göra detta, gå in i din router administration sida

* Det enda undantaget från denna regel är att om du använder “.local”, medan dina Windows-maskiner kommer förmodligen att göra fint, kommer din Linux-maskiner följa mDNS (multicast DNS) standard och kommer återigen att ignorera DNS-servern. Det finns en lösning, men det är utanför ramen för den här handboken.

Nu för att kontrollera att inställningarna har tagit påverka gå till kommandoraden och utfärda ett “ipconfig”.

Du bör se till att din DNS-suffixet är för närvarande ingen existerande enligt nedan

Utfärda en “ipconfig / release”, följt av en “ipconfig / renew”, och du ska se något liknande

Upprepa proceduren på minst en maskin och försöka pinga, enbart med hjälp av värdnamnet namn.

Du bör se till att kunden har “auto-magiskt” förstås att det fullständiga namnet på den enhet du pinga är “hostname.dns.zone”, och kunde översätta (lösa) FQDN till en ping-liga IP

Eftersom den här guiden handlar om att använda DNS som Ta bort Annonser med Pixelserv på DD-WRT guide var, om du stöter på problem finns det ett par saker att göra

Det är det … du bör vara redo

Bråttom, är allt jag ser mörker.

Nu frågan blir, hur kommer jag åt min värd webbsida på min Ubuntu Server inom mitt LAN? Jag skulle verkligen vilja gå till http://www.xyz.com och få den att visa upp rätt sida, som just nu har jag att använda den interna IP-adressen. Några tankar eller förslag?

(Förresten, jag använde artikeln, och det fungerade felfritt. Tack!)

Jag använder bara binder på ett NetBSD maskin för detta, av säkerhetsskäl DNS resolver är en separat maskin då porten.

Har Tomato stödja den här funktionen?

Vad om Port Forwarding? Finns det ett sätt att vidarebefordra en port utan att använda statiska DHCP reservationer?

@Screwtape, Jag har inte varit i tomat för ett tag, med det sagt, jag tror jag har sett att tomat använder samma tjänst för DHCP … så du bör kunna göra detta … du kan behöva ställa upp manuellt dock.

@alexd, du behöver inte använda statiska reservationer, men det rekommenderas … eftersom det garanterar att maskinen, vidarebefordran av portar för inte har lämnat IP för en annan, intet ont anande, maskin.

med det sagt, skulle jag på allvar se till att använda UPnP. Allt du behöver göra för att använda den, är aktivera funktionen på i routern (en enkel alternativknappen i avsnittet NAT / QoS … och jag tror även det är på som standard) och använder en UPnP-kompatibel applikation … presto … hela nödvändiga portar öppnas automatiskt och du behöver aldrig lämna hamnar igen.

Var försiktig med att använda korta domännamn, eftersom om du använder din domän och externt värd en webbplats med jokertecken aktiverat sedan försöker att bläddra till den maskinen från det lokala nätverket kommer att drabba ett lokalt nätverk maskin istället för wildcard-aktiverade extern webbplats .; så om du äger din egen domän, please på en lokal identifierare som LAN Domain = LOCAL.howtogeek.com, på det sättet om du råkar ändra den tilldelade värdnamnet för en vara “www”, kommer det inte att kapa http: // www.howtogeek.com förfrågningar.

Du bör också sätta “expandera-värdar” i dnsmasq andra alternativ.

@Two Svar

Medan expandera-värdar ser bra, jag har använt installations beskrivits under de senaste 5 åren, och har aldrig funnit det nödvändigt. din andra tips är plats på, tack.

Även om det ser ut som om en orm som “charmed” lyssnar till musik, är det egentligen bara titta på och följa de fysiska rörelser ormtjusare som den uppfattar spelaren och hans flöjt som en predatorial hot och skulle fortsätta att göra så även om ormtjusare slutade spela låten.