uppleva ipad ui på datorn

Vill du provköra iPad utan rubrik över till en Apple-butik? Här är ett sätt du kan uppleva några av iPad UI direkt från din webbläsare!

IPad är den senaste gadget från Apple till wow tech världen och människor även väntade i linje hela natten för att vara en av de första att lägga vantarna på en. Tack vare en enkel JavaScript trick, men du kan få en känsla för några av de nya funktioner utan att lämna datorn. Detta kommer inte att låta dig prova allt på iPad, men det låter dig se hur de nya listor och pop-over menyer fungerar precis som de gör i de nya program.

Provkör iPad UI från webbläsaren

Normalt Apple iPhone utvecklare bibliotek på nätet ser ut som en vanlig webbsida.

Men, på iPad, ser ut och känns som en fullt utvecklad infödda iPad-app. Med en tjusig JavaScript trick från boredzo.org kan du använda samma gränssnitt på datorn. Eftersom iPad använder webbläsaren Safari, körde vi detta test i Safari för Windows. Om du inte redan har det installerat kan du hämta det från Apple (länk nedan) och installationen som vanligt.

Nu öppnar Safari och bläddra till Apples utvecklarsidan på

http://developer.apple.com

Nu, ange följande i adressfältet och tryck på Enter.

Slutligen, klicka på denna länk för att gå till iPhone OS dokumentation.

http://developer.apple.com/iphone/library/iPad/

Efter en kort fördröjning, bör det full iPad stil!

Vänstermenyn fungerar precis som menyerna på iPad, komplett med övergångar. Det känns helt som en infödd ansökan, i stället för en webbsida. För att bläddra genom text, klicka och dra uppåt eller nedåt på samma sätt som du skulle använda den på en pekskärm.

Vissa sidor innehåller även en pop-over menyn liksom många av de nya iPad apps användning.

Observera att sidan kommer att göras för storleken på din webbläsare, och om du ändra storlek på fönstret sida inte kommer att ändra storlek med det. Tryck bara på F5 för att ladda om sidan, och det kommer att ändra storlek för att passa den nya fönsterstorleken. Om du ändrar storlek på fönstret för att vara lång och smal, som iPad i horisontellt läge, kommer webbsidan att förändras och vänstermenyn försvinner i stället för en rullgardinsmenyn precis som det skulle göra om du roterat iPad.

Detta fungerar i Chrome också, eftersom det, som Safari, bygger på Webkit. Men det verkar inte fungera i vårt test på Firefox eller andra webbläsare.

Vi har tidigare täckt hur du kan uppleva några av iPhone UI med online iPhone användarhandboken. Kolla in det om du har ännu inte

Visa mobila webbplatser i Windows med Safari 4 Utvecklingsverktyg

Slutsats

Även om detta inte låter dig verkligen prova alla iPad gränssnitt, åtminstone ger dig en smak av hur det fungerar. Det är spännande att se hur mycket funktionalitet kan packas in webapps idag. Och glöm inte, Steg för Geek ger bort en iPad till en slumpmässig fan! Chef över till vår Facebook-sida och fläkt anvisningar Geek om du inte redan har gjort det.

Vinn en iPad på How-To Geek Facebook Fan Page

Onyttig

Det är jättebra!

Awh, jag fick alla syked upp redo att provköra iPad OS eller något, men det är bara en webbläsare vy, inte få mig fel det är fortfarande svalt men 😛

Nu är fantastisk!

ja helt värdelös

det är inte meningslöst att webdesigners som inte afford en iPad för att testa sina webbplatser med .. det inte fungerade för mig av någon anledning så jag måste få safari .. fortfarande .. krom FTW!

Rekordet för flest Oscars vann tillhör Walt Disney som under loppet av sin karriär som animatör och chef för sin ikoniska studio, vann 22 av dem.