homebrewed hörlursförstärkare visar upp diy harts gjutprocessen

Även tarmar av detta DIY build är värt att kolla in i sin egen rätt, vad som verkligen fångade vårt öga var vackra harts gjutna fall omger bygga eftersom det är något som kan anpassas till en mängd olika projekt.

Över på elektronik bloggen Runaway Brainz de letade efter ett smart sätt att innesluta en amp projekt. Snarare än att gå med ett projekt låda eller liknande konstruktion, gjorde de en harts häll och sedan slipas och poleras den resulterande omslutningen. Resultaten är fantastisk och vända elektroniska tarmar av amp till ett konstverk.

Freeform hörlurar Amp [via Make]

Häftigt!

Er … Hot!

(Läs artikeln.)

Fantastiskt vacker! Väldigt bra gjort

mycket snygg!

Innan jag läste även artikeln, jag undrade om värme på komponenterna, särskilt electrolytics och IC. Jag har använt gjutharts i det förflutna (innan de flesta av er föddes!) Och att saker kan få rykande het!

Att anal gamla bi … bred jag, skulle jag besväras av benen, som används av författaren för att hålla kretsen “flytande” ovanför botten, skjuter upp till ytan. Ett knep är att hälla en bas, låt det bota, ställ in kretsen på toppen, sedan avsluta häll. Dock kommer att lämna ett plan som visar där skikten möts. Ett vanligt sätt runt det är att hälla en ogenomskinlig bas, låt det bota, ställa in objektet som inkapslade ovanpå, sedan avsluta häll. Resultaten är inte så önskvärt som en sammanhängande häll, dock.

Ett annat sätt att undvika att ha ben som skjuter ut till ytan av kuben skulle kunna vara att avbryta kretsen genom att säkra de yttre ytorna på uttagen med ändväggarna hos formen, kanske genom användning av en dubbelhäftande tejp av något slag. Bandet skulle också hjälpa till att hålla hartset ut ur uttagen.

Den breadboardless kretsar som används av författaren var ett konstverk! Layouten, särskilt uppmärksamhet på symmetri, var fantastisk!

@LadyFitzgerald

Japp, värme som produceras genom laminering hartser kan få ganska varmt beroende på tjockleken av den gjutna och harts till katalysator förhållande härdningstiden. Tja, såvitt kostnaden är berörda, det är ett relativt billigt projekt här. Det enda sättet att veta säkert är att försöka. Jag är säker på att många människor har försökt något liknande med både framgång och misslyckande … även innan du föddes 🙂

Hmm, ja förmodligen skulle inte fungera så bra som en full låda om du väggmontering med hål i ryggen för luftflödet.

Detta är härlig.

Bläckfiskar har inte blinda fläckar i sin vision, strukturen i deras näthinnan och synnerverna är sådan att, till skillnad från i ögonen på ryggradsdjur, inte nerverna inte blockera ljus eller på annat sätt störa kontinuiteten i näthinnan.