geeken rants: varför så många webbplatser misslyckas med att använda utskriftsmallar?

Det upphör aldrig att förvåna mig att människor måste leta efter en länk eller en knapp som säger “Skriv ut” på en webbsida, särskilt med tanke på att det finns ett mirakel teknik som gör det steget onödigt. Tyvärr nästan ingen använder det, även om det är … 10 år gammal.

Inte bara är det dumt att kräva ett extra steg för utskrift, men med hjälp av utskriftsmallar skulle spara lite bläck för någon som inte använder den utskrivbara länken. Och naturligtvis, det finns massor av människor som använder utskrift till PDF för att spara artiklar för senare utan att slösa papper.

De flesta webbplatser genomföra sin utskriftsfunktionen genom att ta dig till en annan sida, som formateras olika för skrivare – men det är verkligen inte nödvändigt. Varje webbläsare genomför en enkel CSS teknik som kallas Utskriftsmallar, vilket är något mer än en fil som anger element för att dölja när webbläsaren skriver sidan.

För dem som är obekanta, CSS betyder Cascading Style Sheets, och det är hur din webbläsare vet hur man formaterar HTML-källkoden för en webbsida i vad du faktiskt ser på skärmen. Allt från typsnitt, färger, gränser, och även bakgrundsbilder kan specificeras i formatmallen.

Lägga till en utskriftsformat är så enkelt som att koppla detta en enda rad i din sida HTML-media = skrivardelen av koden talar om för webbläsaren att endast använda denna formatmall när du skriver ut.

Denna fil allmänhet ser ut ungefär så här

#sidebar, #footer, #navigation, #sharinglinks, #topad, #comments {display: none}

Ja, det är verkligen så enkelt är det. Så hur fungerar det? Här är ett exempel på en vanlig webbsida till vänster, med alla navigering, logotypen och annonser klart synliga med ID associerat – och till höger, samma sida med utskriftsformat tillämpas dölja alla dessa element.

Självklart du föredrar att skriva ut en av dessa över den andra, eller hur?

Tyvärr, det finns bara massor av stora webbplatser som inte har brytt sig om att genomföra detta alls. Ta en titt på vad som händer när du försöker skriva ut från New York Times

Vissa webbplatser, som Gawker nätverk av webbplatser, är ännu värre. Inte nog med att de inte har en tryckbar utsikt, när du försöker skriva ut, liknar det bläck soppa. Såvitt vi kan se, det finns inget sätt att skriva ut från en Gawker plats utan att använda en separat tjänst som läsbarhet, eller manuellt markera innehållet på sidan, vilket är nästan omöjligt på sin nya design.

Det är sorgligt, verkligen. Massor av de största webbplatser bara helt misslyckas med att bry genomföra den här funktionen.

Här är ett exempel på en korrekt formaterad tryckbar vy – utan att behöva bry sig hitta några utskrifts länk. BBC News hemsida formaprydligt artiklar för tryck, komplett med en egen rubrik. De med kommentarer i utskriftsvy, men det är fortfarande ett väl utfört arbete.

Det finns en hel del andra platser som gör samma sak, som Ars Technica och … vår sida, men det vore dumt att visa skärmdumpar av dem alla. I vår forskning, de webbplatser som korrekt sätt dem är få och långt mellan.

Så för att linda upp … ta de 5 minuter som krävs för att genomföra en utskriftsformatmall för din webbplats!

bra sagt!!

Även om jag håller helt med denna rant, för att korrekt genomföra utskriftsformatmallar, avstämning av innehåll för den utskrivna sidan, och med undantag för olämpligt innehåll skrivs ut är ofta långt, långt mer än fem minuter att ställa några element till display: none.

Det kan ta flera timmar att ställa en utskriftsformat blad, i synnerhet om den underliggande strukturen av sidan inte är utformad för att underlätta detta, och på grund av olika grad av webbläsare stöd (IE 6 i synnerhet).

GORMA bort, men några av oss som kommit igång tillsammans med skapandet av html helt enkelt aldrig har hört talas om detta, 10 år gammal eller inte.

Vem vill skriva ut webbsidor ändå !? Helt onödig …

Många dator artiklar har en “print-vänlig” version som tar bort ovidkommande information. Den “klippa och klistra” -funktion gör det möjligt för läsaren att extrahera endast relevant information för att klistra på standard 8 x 11 pappersark, ändra storlek utskriften, bilder, etc så att artikeln som lämpar sig för utskrift. Men det är omständligt och tidskrävande och tar lite övning, men det fungerar. Naturligtvis den största felet med att göra det på det sättet är upphovsrättsskydd, den person som “klippa och klistra” har skyldighet att hävda där denna artikel kom från för korrekt benämning och förhindra oavsiktlig plagiering. Dessutom måste läsaren innehålla www-adress för framtida hämtning.

Jag är glad att du är kvalificerad att som en Rant, jag har gjort hundratals sajter och inte använder utskrift css på många eftersom de inte har något intresse av hur allmänheten uppfattar tryckprocessen av sina webbplatser. Just another take ….

Det är bara lathet (eller möjligen, arrogans?) På den del av företaget att sätta upp webbsidan. Det finns många anledningar, varigenom någon ser en webbsida kommer att vilja skriva ut sin information. Tänk på den utskrivna sidan som en referens, inte bara för information, men också till webbadressen till sidan. Så mycket på Internet är i obskyra platser, att försöka komma ihåg hur man fick en viss sida är väl nästan omöjligt. Så … när man hittar en sida att “hålla” man vill skriva ut den. Att göra en serie kopiera och klistra av skärmbilder i en ordbehandlare är helt oacceptabelt.

Fullständig enighet med artikeln med förbehållet för innehållsleverantörer som gör det svårt och icke bärbara eftersom de har ett affärsintresse att göra så (New York Times, Wall Street Journal, …) Det kan vara en illusion av trygghet för dem men jag förstår varför de gör det.

Som sagt … Jag kan inte säga tillräckligt om den frustration som jag har haft med platser där jag behövde skriva ut en orderbekräftelse eller riktningar och slog mitt huvud på väggen skärmen shotting, klippa och skrapa för att få information jag behövde för en elektronisk post.

Tack Geek

Överenskomna, de flesta webbplatser kan göra ett bättre jobb med polis sin sida utskriftsfunktioner. I de flesta fall är det en bra storlek utmaning att göra detta i bästa fall. Det är därför det är det sista som görs på en webbplats, eller inte gjort alls.

Även en utskriftsformat ingår, finns det ingen garanti för att sidan skrivs ut korrekt. Utskrifts motorer i FF och IE är år bakom webbläsaren motorer, och grovt förs. Utskriftsfunktionen kommer stympa meningar, bryta stycken konstigt, förvränga avstånd och teckenstorleks eller förlora innehåll alltogether, etc. Inte att nämna att om användaren råkar ha skalning inställt på något annat än “krympa för att passa” sidan skrivs inte ut som förväntat. Det finns många rum för förbättringar i utskriftsfunktionen i webbläsare.

En sak att komma ihåg, rekommenderar W3C att använda dem är eller% är i din webbsida CSS för typsnitt dimensionering för skärmen, och att använda poäng, pica eller mm i utskriftsformat för teckenstorlek för utskriften.

bra sagt! … .put Händer att arbeta!

Hmmm, kan den biten av koden implementeras i webbläsaren (Firefox, dvs) att göra det visa webbplatser på detta sätt för standard?

@ SmashD – Jag för en skriva ut sidor från webbplatser. Jag gör det för en rad olika skäl, 1) Jag vill skicka specifik information till någon annan, inte bara platsen adressen & hoppas de hittar informationen, 2) Jag vill hålla relevant information för eget bruk. Jag skriver ut till PDF eller MS OneNote så att jag har den till hands när jag behöver det igen, och behöver inte försöka komma ihåg den plats där information var. Tänk efter innan du öppnar dig mun – bara för att du inte skriver ut webbsidor betyder inte att ingen av de miljontals andra användare inte heller. Soem av oss uppskattar att beaktas, även om vi är i minoritet !!

någon som använder “Skriv vad du vill”? bara kopiera webbadressen till sidan och göra en snabb redigering. Inte perfekt men för den tid som jag vill skriva ut en webbsida som inte är mycket ofta det fungerar bra

Ja, spara en webbsida, döda ett träd … .lol.

Ja detta är mycket informativ Geek lärare … men när jag tryckte mina webbläsare ut kommandot den resulterande utskriften var av den typ du rally mot … .Vad hände utskriften vagel bladet förväntat? … Kan .Du nu avgå från din soapbox

Vad är en skrivare,? Oh rätt … människor fortfarande använda dem. Ahem,. Jag faktiskt inte vet detta existerade. Nu när jag gör, kan jag lägga till min webbplats.

Kanske inte så strömlinjeformad, men jag använder http://www.printwhatyoulike.com som min gå till lösning, om jag bara spara, plaigerize – oops, låna – för mitt nyhetsbrev, eller faktiskt skriva ut på papper. Funkar. Fri.

Jag läser som en webbdesigner och visste inte om detta. Jag tror att dess bara en bristande medvetenhet.

Hittade några webbläsarversion stöd info om denna utskriftsfunktionen

http://www.codestyle.org/css/media/print-BrowserSummary.shtml

@WD

Exakt vilken webbläsare använder du? Eftersom jag har testat denna webbplats och det bör fungera alldeles utmärkt.

Min första tanke är att utvecklaren var vägen till slut och utbränd på avstämning av CSS att arbeta för IE att inte tala om affären med skrivare!

@WD, @The Geek

Jag tror att problemet ligger i dina sidinställningsalternativ, när jag ut förhandsgranskas “i FF 4.0 Jag såg också bakgrunder och bilder på grund av standard” Utskriftsformat “under förhandsgranskning, när jag gick in i” sidinställningsalternativ “och okontrollerade “Print bakgrund” under “Format & Alternativ fliken allt var bra.

Det är inte bara utskrift som fungerar dåligt på så många platser. Det är också visas på små skärmar. Det finns så mycket skräp på skärmen som när den visas på en smart telefon sidorna är inte läsbar. Det frustrerande är att mobila användare behöver ganska mycket samma sak som människor gör skrivare, huvuddelen av skärmen måste vara vad du faktiskt försöker läsa.

Ärligt talat, skulle jag säga att det har liten avkastning. Bortsett från platser där du behöver skriva ut saker som kartor eller biljetter / kuponger, hur många webbplatser har “användar utskrift” som en prioritet? Jag håller med om det är irriterande, men jag tvivlar på att det finns ett tillräckligt stort intresse för det, och det är inte något som skulle hålla någon från en webbplats. Jag har aldrig hört någon säga att de skulle sluta använda en webbplats eftersom det skriver dåligt, åtminstone en plats som återigen, inte har en tyngdpunkt kring utskrift.

@Johan

Det känns logiskt! Jag tror inte att det är ett standardalternativ för de flesta webbläsare men … åtminstone inte i mina tester. Det måste ha varit påslagen av något någon gång.

Enkelt, har vissa programmerare inte känner print.css … eller handheld.css (blankett mobil enhet) så inte använda det,. Skriv css är en bättre lösning för att skriva ut, någon använda en automatiskt genererade pdf … galen!

Även om jag håller inte alla tänker på användbarhet eller önskad funktionalitet med tanke på besökarna. En lösning jag använder och som rekommenderas är en fri plats http://WWW.printfriendly.com. De ger även en gratis WordPress plugin för att göra det lättare att genomföra en enkel lösning på din egen webbplats.

De har också ett alternativ som gör att du tl skapa en ren PDF för visning, delning eller utskrift senare.

Även platser som inte kan ha någon form av direkt incitament att tillhandahålla utskrifts CSS, även när jag spara sidor i PDF för senare granskning eller dokumentation, jag vill inte att spara filer med en massa grafiska element förutom de som hör till innehållet. Och om platserna orolig annonsintäkter, oroa dig inte, vi är redan blockerar annonser eftersom de är dumma, irrelevant, irriterande, auto-play, etc. Men de kan alltid lägga till några bidrar till utskrifts CSS, eller hur?

På en sidoanteckning, om det finns en annons / intäkts orsak till den dåliga formen. Jag önskar AdBlock skulle arbeta med kvalitet annonsörer och företag att tillhandahålla en förmåga att låta kvalitets annonser. Jag är inte emot annonser, jag bara behöver inte förlängning av något slag, inte heller en apa behöva slå med en banan för att få min refinansiera takt, och jag verkligen verkligen verkligen inte behöver en examen i “This Is vad det måste ha känts som att vara en aktie Cropper “från bluff U. jag skulle få annonser kvalitets (ej stjälk-y annonser som använder personlig information för att rikta mig, ass-hattar!), men tills jag inser att jag inte är som smög eller lurad, kommer jag att fortsätta att leva i annonsen fri lycka. Med undantag för platser som hur man Geek som förtjänar min annonsvisningar.

Jag ville skriva ut den här artikeln och kommentarerna. Rolig sak, artikeln tryckt bra, men jag såg inget sätt att skriva kommentarer. Argh !!

Vad driver mig galen är de speciella trycksidor som öppnas i ett separat fönster med inga kontroller. Det är frustrerande att jag inte kan använda förhandsgranskning för att se till att jag inte skriver ut onödiga sidor, eftersom nästan varje sida jag måste skriva ut har en udda tom andra sidan.

Jag ansåg att skapa en utskriftsformat och ursprungligen beslutade mot det. Efter att ha läst igenom den dialog här, jag tror att jag ska ompröva mitt beslut. Med anledning som jag ut en webbsida, jag brukar “print” det som en PDF, så de extra delar av webbplatsen inte bry mig. Två saker jag vill påpeka om HTML-koden: 1.) Du inte stänga länkelementet 2.) typografiska citattecken har ett sätt att orsaka problem. Raka citattecken föredra.

Jag också undrar också hur du skriver kommentarer från webbsidor, använde jag för att kunna göra det, men har förlorat förmågan nyligen inte säker på om det var en webbläsare förändring eller vad. Jag har hittat själva artikeln har vanligtvis en bred information, men samhället kommer att fylla i luckor och ge tips / tricks för olika saker författaren inte tänka på det är därför jag vill spara bort artikeln och kommentarer i antingen One Note eller en variant att referera tillbaka också.

Några idéer?

Min webbplats har redan en! Även om jag kan tillägga att installera WordPress på min WWW domänen gjorde det mycket enklare.

Använd bara Läsbarhet förlängning för Google Chrome

En observation på Gawker platser som saknar tryck formatering. Det finns en lösning: alla sidor verkar ha mobilvänliga medel och du kan ersätta “www” prefixet (eller “uk” etc) med “m” och få en tryckbar sida. Detta verkar fungera för sina förstasidor och artiklar, såsom; http: //www.lifehacker.com >>> m.lifehacker.com och; http: //www.lifehacker.com/5798501/planetary-for- ipad >>> m.lifehacker.com/5798501/planetary-for-ipad

OK, ska du inte behöva hålla på med lösningar, men det är bättre än ingenting!

Det finns också “läsa det senare” tillägg till Firefox som sparar ett snyggt och rent offline kopia av favoritplatser utöver hela gränssnittet. Du installerar läsa det senare, klicka på den lilla pilen som visas i adressfältet, och det finns en knapp i verktygsfältet och kortkommandon som gör att du kan läsa antingen hela innehållssida eller textversion (som låter dig använda en mycket snygg Georgien serif typsnitt i stället för den vanliga Arial eller Times).

Jag skriver ut PDF-filer för att spara oftast när min skrivare är slut på bläck, Tvärtemot vad många tror, ​​är det “papperslösa kontoret” fortfarande en missvisande även med dessa Kindles och någon som förekommer i varje, bra “vrå” och vrår (jag är mer som ett anti-Nook “farmor” även i min mitten av 20-talet, LOL). Oavsett vad, gör systemfel naturligtvis hända, och när data går förlorade, människor fortfarande kommer att ha en papperskopia i handen oavsett hårddiskkopia på nätet 🙂

Än en gång, LOL = Luddite On Laptop

Förresten, “läsa det senare” är här

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/read-it-later/

Jag är inte knuten till tillverkaren (s) på något sätt, men jag tror att det gör mer än bara spara en bokmärkeslista från röran av “tillfälliga” favoriter 🙂

Problemet jag har med många om inte de flesta webbplatser som använder en utskriftsformatmall är att de inte innehåller avsnittet kommentarer i den tryckta / pdf utgång. Denna sida till exempel inte innehåller kommentarerna när jag skriver ut till pdf.

Ofta kommentarerna är vad jag verkligen vill fånga.

Pica är en sjukdom som kännetecknas av en önskan att äta non-food såsom krita, papper, lera, jord och andra icke-närande material, det förekommer oftast hos små barn, gravida kvinnor och personer med utvecklingsstörning.