hur man (egentligen) helt inaktivera UAC i Windows 7

En av de bästa funktionen förändringar i Windows 7 är den kraftigt förbättrat system User Account Control, med ett reglage för att enkelt kontrollera hur mycket säkerhetsfunktionen retar dig. Men vad händer om du verkligen vill inaktivera UAC helt?

Uppdatering: Efter lite mer testning, jag har insett att dra reglaget till botten kommer att ställa samma registernyckeln. Så när du ställer registernyckeln inaktiverar UAC, så kommer dra reglaget till botten. Tricket är att du måste starta om efteråt!

Tyvärr finns det inget sätt att helt stänga UAC från användargränssnittet-säker, kan du dra reglaget hela vägen ner så att du aldrig se en anmälan men UAC är fortfarande igång bakom kulisserna, så du måste fortsätta att ” kör som administratör “för alla system verktyg du använder.

Inaktivera UAC med det grafiska gränssnittet

Huvudet i Kontrollpanelen och skriv UAC i sökrutan, eller göra det från startmenyn. Dra sedan reglaget ner till botten.

Det andra problemet är att vissa program bara inte fungerar med UAC aktiverat, särskilt gamla program som du antagligen bör uppdatera ändå.

Big Fat Viktigt

Ändra inställningar UAC säkerhets är inte bra, och du bör inte göra det. Dessa inställningar är utformade för att hålla dig säkrare och förhindra de fruktansvärda säkerhetsproblem som plågat Windows XP och tidigare versioner.

Inaktivera UAC Med Registry Hack

Eftersom det enda sättet att helt stänga UAC i alla versioner av Windows 7 är ett register hack för att inaktivera UAC via registret, måste du bege dig till startmenyn sökrutan och skriv in regedit.exe och bläddra ned till följande nyckel

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ System

Över på höger sida, bör du se en inställning för EnableLUA, som du vill anpassa följande

Du måste starta om för att fastställa att träda i kraft, om att aktivera eller inaktivera.

Inaktivera UAC den enkla vägen med en nedladdningsbar Registry Hack fil

Bara ladda ner, packa upp och dubbelklicka på den medföljande ReallyDisableUAC-Win7.reg fil för att inaktivera UAC. Du måste starta om för att fastställa att faktiskt träda i kraft.

Det finns också en inkluderad registren hacka fil att återaktivera det också.

Hämta ReallyDisableUAC-Win7 Registry Hack File

Uhm, är du helt säker på detta?

Jag försökte bara att sänka skjutreglaget till botten på en Windows 7 RTM x64, sedan startas jag. Tillbaka till skrivbordet, sprang jag en oprivilegierade cmd: Jag hade inga problem alls att köra varje administrativ kommando (såsom mklink).

Varför? För att du kan? För år Windows hade kritiserats för det (brist på) säkerhet. Till slut får det rätt: köra datorn som en vanlig användare och få be ombedd att förhöjda rättigheter när det behövs. OK UAC är inte perfekt, men det har förbättrats jämfört med Vista-versionen. Och vid normal användning du inte ska avlyssnas av det alltför ofta. Bättre säker sedan ledsen i min mening.

@Zane

Ser ut som du är rätt – jag inte starta efter att ha gjort det! Förlust av geeken punkter för mig =

Egentligen finns det ett annat sätt som innebär att göra det möjligt för administratörskonto och använder den som din inloggnings men som helt motverkar syftet med säkerheten och bör endast användas om du vet vad du gör.

Tack The Geek för uppdateringen! Fel händer, det handlar om fastställande av dem. Du gör ett utmärkt jobb! 😉

Är det vänliga att säga att detta är en helt dum förslag? UAC i 7 verkligen tillför ett minimum av säkerhet med ett minimum av störningar och du säger dagliga användare att stänga av den! Bisarra, som Microsoft säger:. “Rekommenderas inte”. Kan jag lägga till “om du inte verkligen vet vad du gör och vilka konsekvenserna blir.

Jag håller min UAC inaktiverats; 1. Kör; 2. [Typ] msconfig; 3. [System Confi öppnas] Verktyg Tab; 4. [Bläddra till] Inaktivera UAC; 5. klicka: Starta; 6. klicka: Okej

Klart. Du kommer att få leva med det röda krysset varning på verktygsfältet, men irriterande egenskaper är borta.

Hoppas det här hjälper!

@ Charles Kane … Turning UAC off är faktiskt en mycket bra idé om du vet vad du gör, och vet vilka program är bra eller inte för du datorn. UAC designades mer för dem som är genomsnittliga användare som inte känner till mer tekniska sidan till datorer och faller för saker som pop ups som har beslag lampor berätta att din dator är infekterad så du bör slå okej för att ladda ner “skydd mot skadlig kod programvara “LoL ..

Om du är en gamer speciellt .. om du inte stänger av UAC … du kan lika gärna använda din gaming PC som en dörrstopp eftersom du inte kommer att få någon .. hehe .. men jag är glad över de lagt till justerings reglaget .. åtminstone nu kan du välja om du fortfarande vill ha lite skydd i stället för Windows Vista alternativ där dess antingen på eller av.

Om du är en gamer speciellt .. om du inte stänger av UAC … du kan lika gärna använda din gaming PC som en dörrstopp eftersom du inte kommer att få någon .. hehe ..

Haha, det är sant. Jag inaktiverat det så fort jag visste hur,. Som någon ledsen i en annan artikel. Om du har en rimlig antivirusprogram, bör UAC inte behövas.

Förresten,. De som läser den här artikeln är propably inte människor som skulle skrika när de exidently öppnas ett nytt fönster Explorer … “HJÄLP, något hände!”

Jag bara använda ett administratörskonto och ändra ConsentPromptBehaviorAdmin nyckelns värde till 0 för att inaktivera UAC endast administratörer.

Jag faktiskt gillar UAC … en hel del. Och jag skulle knappast tänka mig den genomsnittlige användaren.

UAC

Okej det kanske inte vara dåligt för vissa människor men det är otroligt irriterande och saktar ner en. Också det har stoppade mig att komma åt mina egna filer innan som “jag inte har tillstånd” som administratör. Min dator är just det, en persondator. Ingen men själv använder det. Jag håller alltid alla mina filer, program och systemfiler organiseras och (ganska) säker. UAC kan göra några av de mest enklaste uppgifter irriterande och frustrerande. I samband med att stänga UAC den näst mest användbara jag har använt är “TakeOwnership” register redigera när det säger att jag kan inte komma åt systemfiler, mina dokument, mina bilder, mina videor, etc. Jag förstår fortfarande inte varför som administratör du får inte tillgång till dessa viktiga områden i systemet, det vill säga den punkt där en administratör. Så att säga att det är rediculous att växla UAC off är i sig rediculous. UAC beteende kan inte heller lära sig i alla fall vad-so-ever och ber om tillåtelse att göra samma uppgifter repetatively.

Som en jämförelse till Linux root-användaren, när du behöver tillstånd en dialogruta dyker upp bara ber dig att logga in som root. Det är enkelt och effektivt, tar knappt någon tid av din dag och som root du är inloggad för X tid eller tills du loggar ut och återgå till normal användare. Om de genomförs ett liknande system för Windoze då skulle jag inte vara alltför brytt sig och förmodligen lämna UAC på. Eftersom det är det kan ta timmar att inrätta ett system som tar dig minuter. Plus som jag nämnde innan det begränsar mig från att komma åt mina egna filer är oerhört frustrerande. (Jag menar, varför? Det är mina filer?). Även i conjucntion med andra program som systemåterställning och back-ups är det otroligt lätt att åtgärda eventuella mindre eller större problem som uppstår. Jag gillar systemåterställning och de flesta av hur de har genomfört det är bra (De säger att det inte kommer att påverka dina personliga filer även om detta är inte sant, det kommer bara får inte redigera några av filerna).

Även efter att ha installerat en ny version av Windoze det tar mig ungefär en timme att släcka alla över pretective programvara och inställningar. Såsom varningar, UAC, etc. som jag tycker är helt värdelös. Jag vet vilka program jag har installerat, jag vet när och hur jag installerade dem. Jag vet också när det är något fel, saknas, är korrumperade, tas bort eller en falsk program installerat. Det mesta är ganska uppenbart. Ibland behöver du kanske virussökning, återställa eller säkerhetskopiera: Again som är grundläggande.

@Jack, Jag kunde inte vara mer överens …

Dessutom för alla som tror att UAC är Windows-versionen av “sudo” … tänk om …, Mark Russinovich (Windows arkitekt) själv sagt att UAC är * inte * en säkerhetsgräns, typexempel, http:. //www.msteched .com / 2009 / Europa / SIA301, (gå till minut 54:00 om du inte vill se resten av saker i videon)

så poängen med det hela varelse, ja du kan lämna UAC på för mormor och tala om för henne att om UAC svart fönster kommer upp till ringa dig, eller helt enkelt stänga av den.

Ledsen att brista din bubbla här folks, men detta tweak inte verkligen inaktivera UAC, bara uttrycker det den i tyst läge, som tror-it-or-inte är faktiskt värre än att ha det aktivt tjat dig.

Inte tror mig,? Brukar du ständigt få dessa mjölkvit frys-skärmar? Om-så, är din UAC också “handikappade”?

Se vad som händer är att varje gång du startar ett program, UAC fortfarande tyst utvärderar det av Gud-vet vilka riktlinjer, så i stället för att få en tjata skärmen du få dessa gud-irriterande vita fryst-skärmar.

Så varför skulle du vill stänga av UAC anmälande !?

Nu är en berättigad fråga … som det visar ut många helt Legit obestämd program bara inte kan fungera ordentligt utan ohämmade administrativa rättigheterna (MeGUI att bara nämna en), men om du är säker på att du inte använder någon sådana ansökningar, inte heller kommer du någonsin har behovet av att, då är det bäst att bara lämna UAC på låg.

Jag så mycket hatar denna störning. Jag blev av med det från min Vista-dator, men jag kan fortfarande inte installera något på min sju laptop även med den jävla reglaget på minimum. Hjälp!

[Rant], Det är så meningslöst att varna användaren varje gång han vågar klicka på någonting, särskilt i samband med ynklig virus ute kan marken noll din dator utan ansträngning. Är orsaken egentligen säkerhet, eller snarare för att undvika legit användares klagomål genom att berätta, jag är ledsen om din dator fick brann ner till aska, men vi rekommenderar faktiskt inte att stänga av vår stora UAC anordning för en anledning. Så vad hände med dig att det är ditt eget företag och inte vårt (bye). [/ Rant]

Det finns ingen anledning till att det finns några argument om detta. UAC var avsedd för en företagsmiljö, det har viss begränsad användning i andra delas (t.ex. familje-) inställningar, men det är kontraproduktivt i miljöer där administratören är den enda användaren av maskinen.

Detta följande avsnitt är kanoniska vägledning från Microsoft själva [http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc709691(WS.10).aspx]

“En av de vanligaste missuppfattningarna om UAC (samma-desktop höjd i synnerhet) är att det hindrar skadlig kod från att installeras eller från att få administrativa rättigheter. Malware kan skrivas så att den inte kräver administrativa rättigheter, och att endast skriva till områden i användarens profil. UAC är samma skrivbord höjd är inte en säkerhetsgräns, och det kan kapas av oprivilegierade programvara som körs på samma skrivbord. ”

> Det är, det finns ingen legitim argument med en grund i UAC ger skydd mot skadlig kod.

STEG FÖR STEG FÖRFARANDE FÖR ITPro att avaktivera UAC

-Klicka Start, klicka på Tillbehör, klicka på Kör, skriv secpol.msc i rutan Öppna och klicka på OK, -. Från Lokala säkerhetsinställningar konsolträdet klickar Lokala principer och klicka sedan på Säkerhetsalternativ, -. Välj User Account Control : Kör alla administratörer i administrativt godkännandeläge för att inaktivera alla UAC funktioner.

“Ett alternativ för att undvika höjd frågar utan att avaktivera UAC är att ställa in säkerhetspolicy” Kontroll av användarkonto: Beteende av höjden prompt för administratörer i Admin Approval Mode ”. Elevate utan att fråga “till Med denna inställning är höjd förfrågningar tyst godkännas om den inloggade användaren är en medlem av gruppen administratörer. Detta lämnar också PMIE och andra UAC funktioner aktiverade. Men inte alla operationer som kräver administrativa rättigheter begäran höjd. Detta kan resultera i en situation i vilken en del av användarens program är förhöjd och vissa inte, ofta med något sätt att skilja mellan dem. Till exempel, de flesta konsol verktyg som kräver administrativa rättigheter förväntar sig att bli lanseras från en upphöjd kommandotolk eller annan förhöjd program. Sådana verktyg misslyckas om de startas från en icke-förhöjd kommandotolk ”

> Det vill säga “Höj utan att fråga” bara tystnar UAC-du avvägning inte är avlyssnad av den för att inte veta om din ansökan är på väg att misslyckas.

“När det enda skälet till interaktiv inloggning är att administrera systemet, uppmanas målet färre höjd är varken möjligt eller önskvärt. System administrationsverktyg legitimt kräver administrativa rättigheter. När alla administrativa användarens uppgifter kräver administrativa rättigheter och varje uppgift kan utlösa en höjd prompten anvisningarna är ett hinder för produktiviteten. ”

> Det är, om du är den enda användaren på maskinen ska du inte behöva ta itu med en split (filtrerad / admin) token.

Reglaget GUI Metoden är ett bra val för den icke-techie-men om du är en icke-techie, bör du lita på din egen bedömning över betydelsen av UAC? Enligt http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee679793(WS.10).aspx, Meddela aldrig inställningen gör följande

-Den Beteende av höjden prompt för administratörer i administrativt godkännandeläge principinställningen är inställd på Höj utan att tillfrågas, – Kontroll av användarkonto. Växla till skyddat skrivbord vid fråga om förhöjd inställningen är inaktiverad, – Kontroll av användarkonto.: kör alla administratörer i administrativt godkännandeläge principinställningen är inaktiverad, -. UAC är inaktiverad.

Om du använder en vanlig användarkonto och ett separat administratörskonto, sedan UAC blir en riktig säkerhetsgräns. Detta är den rekommenderade inställningen om du bryr dig om säkerhet. Disabilng UAC är inte en bra idé.

En micro är en enhet som gör anspråk på att vara en självständig nation eller stat men inte officiellt erkänd av världens regeringar eller stora internationella organisationer, en av de mest kända micro är Sealand.