hjälpa felsöka blå skärm av döden med Bluescreenview

För Windows-användare är det förmodligen alltför välbekant ser Blåskärm, särskilt i XP. Idag tar vi en titt på Bluescreenview som är ett gratis verktyg för att visa och tolka data som finns i minidumpfiler efter BSOD inträffar.

Blåskärm

BSOD är faktiskt en skyddsmekanism som stänger systemet fungerar innan ytterligare skador kan uppstå. Många gånger BSOD orsakas av en maskinvaru förare fråga och en omstart kan lösa det. Tyvärr är det inte alltid fallet och ytterligare felsökning behövs. Problemet är att datorn startar om innan du kan skriva ned felmeddelandet och räkna ut vad som är fel.

Bluescreenview

Bluescreenview är ett praktiskt verktyg som kommer att visa BSOD dumpfilen i en lättläst rapport så att du kan se vad som orsakade den. När du startar Bluescreenview den skannar för minidumpfiler (vanligtvis C: \ Windows \ Minidump) som skapats av kraschen och visar information. De dumpfiler visas i den översta rutan och och i den nedre rutan den belyser de inblandade förarna som orsakade kraschen.

Dubbelklicka på förarna att visa en lättläst tabell som visar de olika egenskaperna hos felet.

Om du inte vill att en hel del skräp kan du bara visa drivrutinsfilerna inblandade.

Högerklicka på någon av dumpfiler och skicka dem till en HTML-rapport, som kommer att vara praktiskt om du vill skicka informationen till en tekniker. Möjligheten att spara rapporterna är också bra för att identifiera återkommande problem.

En annan snygg funktion är att du kan ha den ursprungliga BSOD fel visas.

Du kan också anpassa inställningarna för vad du vill synliggöra.

Den finns i flera olika språk och arbetar med XP, Vista och Windows 7. Med Bluescreenview installerat, kommer du inte längre behöver oroa sig desperat försöker skriva ned felmeddelandet.

Ladda ner Bluescreenview (nedladdningslänk mot längst ned på sidan)

För mer hjälp med BSOD kolla in The Geek: s artikel: Hjälp Felsökning av Blåskärm genom att förhindra automatisk omstart

Jag får aldrig ha missat om visning av det ursprungliga bluescreen, även dess 64bit kompatibel nu 🙂

Grymt bra! Jag behöver inte använda felsökningsverktyg längre. Detta är mycket praktiskt.

Dear Sir / fru, jag verkar ha inadvetently bort, HPTOTAL Care Advisor kan du hjälpa mig att installera det, jag har försökt många sätt att fixa mitt problem utan framgång, jag är mycket nytt till datorns och mycket en novis jag bor ensam och har ingen att ge mig råd. Jag 74yrs gammal hoppas att detta kan förklara min brist på vet hur hoppas du kan hjälpa? tack R. W.

Mycket slumpmässig>.>

Hade Blue Screen i dag, vilket var en ganska mycket ganska länge sedan jag har sett det. Så det var ganska en tillfällighet att komma över det här till hjälp info och praktiska tips för att ta itu med problemet.

Geek, WinDbg är ett annat verktyg att använda för att felsöka Blåskärm. Även inte BlueScreenViewer inte ger korrekta resultat. I den andra handen, WinDbg gör, och det ger extra information om de dumpfiler.

Även är WinDbg komplexa och avancerade.

Nörd

Kan jag vet hur jag får läsa eller använda Bluescreenview rapporterar om jag inte kan få till Windows?

Tack

Den största amerikanska staten (Alaska, 665,384 kvadrat miles) är 431 gånger större än den minsta (Rhode Island, 1,544 kvadrat miles).